Werkstraf voor mestrijder Ederveen

18 april 2012 om 00:00 Regio

Daarbij raakte een 70-jarige man zwaargewond en zijn 68-jarige vrouw lichtgewond. Het ongeluk werd veroorzaakt door een 23-jarige mestrijder uit Ederveen. Voor de Arnhemse rechtbank eiste het openbaar ministerie (OM) een werkstraf van 120 uur tegen hem en een rijverbod van een jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

EDERVEEN - ,,Het was een ravage’’, zo beschreef de officier van justitie het ongeluk dat in de middag van 25 augustus 2010 op de Verlengde Arnhemseweg in Ede plaatsvond.

De mestrijder reed met een volgeladen aanhanger over de weg die door de Ginkelse hei gaat. Het echtpaar reed in een personenauto voor hem, met daarvoor nog een automobilist. ,,De voorste auto sloeg linksaf, de tweede auto bleef stilstaan en ik dacht dat hij daarna door zou rijden’’, zo vertelde de Edervener. Hij vertelde dat hij door een drager met fietsen het knipperlicht niet had gezien. Ook keek hij even opzij, en voor hij het wist zat hij vlak op de auto van het echtpaar uit Zeist.

Volgens de tachograaf in de vrachtwagen reed hij negentig kilometer per uur, waar tachtig is toegestaan, en ging hij vol op de rem. Maar dat mocht niet meer baten: hij raakte de auto vol op de achterkant. Die schoot naar de andere weghelft en botste op een tegenligger, een 58-jarige man uit Rheden. De 70-jarige Zeistenaar had een klaplong en meerdere gebroken ribben, zijn vrouw had gekneusde schouders en ribben en een hersenschudding. Een traumahelikopter werd ingezet. De Ederveense mestrijder en de Rhedenaar kwamen met de schrik vrij.

De veroorzaker van het ongeluk kan bijna niet geloven dat hij zo hard reed, zo vertelde hij de rechters. ,,Maar als het echt zo is, dan begrijp ik waarom ik hier zit.’’ De officier van justitie sprak van een ‘grove verkeersfout’ en eiste een werkstraf en een rijverbod, ondanks dat de Edervener zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn werk. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie