‘Gelders goud’

16 mei 2012 om 00:00 Regio

LUNTEREN - Aan de Meulunterseweg in Lunteren wordt weer gewerkt. De werkzaamheden aan de belangrijke verbindingsweg tussen Lunteren en Wekerom lagen sinds eind april stil.

Tijdens het asfalteren was er een conflict ontstaan tussen de gemeente Ede en aannemer Gebr. Van der Lee uit Lelystad. ,,We hebben eind vorige week een goed gesprek gehad met de aannemer”, zegt gemeentewoordvoerder Wilma van Wensem. ,,In dat gesprek is het proces weer vlotgetrokken en de aannemer heeft beterschap beloofd. Hij gaat proberen om de opgelopen achterstand in te halen”, aldus Van Wensem.

,,Beide partijen hebben de hoop uitgesproken dat het in de toekomst beter gaat. Wanneer de wegwerkzaamheden aan de Meulunterseweg precies klaar zijn, is nog niet bekend.”

BENNEKOM – De ontvoering van een 18-jarige Bennekomse vrouw, maandag in haar woonplaats, is volgens de politie verzonnen.

De 18-jarige waarschuwde afgelopen maandagavond 7 mei haar ouders vanuit een benzinestation in Amsterdam met het verhaal dat ze tegen haar wil door een onbekende man vanaf de Prins Hendrikweg in Bennekom zou zijn meegenomen in een auto. Ze meldde dat ze tijdens een ‘plaspauze’ aan haar ontvoerder was ontkomen. Bij de komst van de politie bleek hij te zijn verdwenen.

Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt voor het doen van valse aangifte. Ook zal worden onderzocht of de kosten van het politieonderzoek op de vrouw kunnen worden verhaald.

,,In het politieonderzoek rezen na verloop van tijd vraagtekens over het waarheidsgehalte van het verhaal. Nadat de vrouw daarmee donderdag geconfronteerd werd bekende ze het verhaal te hebben verzonnen”, aldus de politie in een persbericht. Problemen in de relatiesfeer zouden de aanleiding zijn geweest tot het verzinnen van de ontvoering. De fiets van de vrouw is inmiddels door de politie teruggevonden.

HARSKAMP - De turnsters van gymnastiekvereniging D.O.T.O. uit Harskamp hebben zaterdag in Multifunctioneel Centrum Aperloo in ‘t Harde tijdens de finalewedstrijden voor het Gelders Kampioenschap twee gouden medailles in de wacht gesleept, door Nina Schut en Sabine van der Waal.

Twee en veertig verenigingen waren afgereisd naar ‘t Harde voor de finale wedstrijden Gelderland Midden in de 6e divisie. Voor D.O.T.O Harskamp hadden zes turnsters zich geplaatst voor deze finales.

Op Instap niveau 12 werden Sophie Hol en Tamara Schut respectievelijk 6de en 16de in een deelnemersveld met 38 turnsters. Heidi Ansink behaalde in een deelnemersveld met 39 turnsters een verdienstelijk 7de plaats op Pupil niveau 1.

Nina Schut en Lisanne Beumer kwamen in actie op Pupil niveau 10.

In een sterk deelnemersveld met 32 turnsters sleepte Nina Schut een gouden medaille en het Gelders Kampioenschap in de wacht. Lisanne Beumer behaalde een 5de plaats. Sabine van der Waal turnde als vanouds een grandioze wedstrijd bij de Senioren nivo 8.

Met de hoogste scores op vloer en brug werd zij beloond met een gouden medaille en het Gelders Kampioenschap.

Het turnseizoen bij D.O.T.O. Harskamp werd hiermee glansrijk afgesloten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie