Gospelkoor Ha kol tsa ier viert lustrum

27 juni 2012 om 00:00 Regio

BENNEKOM - Tijdens de openbare vergadering van Dorpsraad Bennekom, op 20 juni, is een aantal zaken bekendgemaakt. Zo wordt de voetgangers/fietsverbinding bij de Ooievaarsbek aangepakt en mogelijk ook het ‘hondenuitlaatpad’ langs de Dreeslaan. Verder komt er een burgerloket maar vanwege de reorganisatieplannen van de gemeente is nog niet bekend wanneer. Verder beperkt het nieuwe bestemmingsplan Bennekom-Oost kavelsplitsingen. Daarnaast gaat de Korenlaan in september op de schop. Voorts is er nog geen nieuwe bestemming voor ‘Het Streek’ en de skatebaan wordt na de vakantie nabij de Achterstraat opnieuw opgebouwd. Er komen drie nieuwe parkeerplaatsen voor mindervalide in het centrum bij en in Bennekom-Zuid (oost en west) worden plannen gemaakt voor herinrichting van het 30 km gebied. Verder wordt Beringhem pas in augustus/september volledig bewoond worden en lijken de bouwplannen aan het Heida-terrein steun te krijgen van de omwonenden. Er komen voorlopig geen windmolens in het Binnenveld. Voorts ontbreekt het geld voor extra hondenpoepbakken. Er is nog onduidelijkheid over de Parklaan in het algemeen en de loop van de fietspaden en de fietsveiligheid in het bijzonder. Tot slot is niet iedereen gelukkig met een nieuwe garage van Heida langs de Dreeslaan.

EDE - In verband met geplande werkzaamheden aan de spoorlijn Amersfoort - Ede-Wageningen rijden er op donderdag 28 juni vanaf omstreeks 21.00 uur bussen in plaats van treinen op de Valleilijn. Reizigers dienen rekening te houden met een extra reistijd van 15 á 30 minuten.

EDERVEEN - De roots liggen al ver terug; in 1968 startte een meisjeskoor en het werd in 1990 een jongerenkoor, onderdeel van gemengd koor De Lofstem. Diverse dirigenten hebben leiding gegeven aan het koor en steeds meer kreeg het een eigen identiteit. In 2002 is het koor Ha kol tsa ier een zelfstandig koor geworden. Ha kol tsa ier is afgeleid uit het Hebreeuws en betekent ,,de stem van de jongeling’’.

Het koor bestaat nu uit 25 jongelingen tussen de 16 en 40 jaar en staat onder leiding van dirigente Leonien Morales-Koster. Elke woensdagavond repeteren de koorleden Nederlands- en Engelstalige gospels, vaak drie- of vierstemmig. Leonien Morales-Koster, ook wel bekend als Lejony, is een musicus uit Almere en leidt het koor met veel enthousiasme en passie. Met haar komst in 2008 groeit het koor verder in kwaliteit. Het doel is ook dat God toekomt dat wij aan iets moois, iets goeds werken om Hem de eer te geven. Zo willen we dit ook in het jubileum tot uiting laten komen: vreugde, hoop, muzikaliteit en dankbaarheid. Special guest deze avond is Remco Hakkert! Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in het ontstaan van dit koor. Tussen 1992 en 2000 was hij dirigent van het jeugdkoor en hij komt deze avond met ons mee vieren. Speciaal deze avond zal hij een paar van zijn eigen nummers zingen. Simone Beijer zal de avond presenteren.

Vanaf 19.30 uur zijn de deuren open en om acht uur start het programma in de Zicht, Marktplein 10 in Ederveen. Kaarten á 6,50 euro zijn te bestellen via het e-mailadres of te koop aan de zaal. Info/reserveren: hakoltsaier@hotmail.com, of bel met: 06-13396980.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie