Buurtzorg Plus-team in Lunteren

25 juli 2012 om 00:00 Regio

LUNTEREN - Terwijl de thuiszorg zwaar onder druk staat door dreigende bezuinigingen en kostenoverschrijdingen, heeft Buurtzorg naar eigen zeggen een nieuwe manier gevonden om de sector beter te maken. De organisatie lanceert een Buurtzorg Plus-team in de Lunterse thuiszorg.

‘Buurtzorg Plus’ is een toevoeging aan het bestaande zorgaanbod van Buurtzorg. De organisatie heeft momenteel 500 thuiszorgteams werkzaam in het hele land. ,,Buurtzorg wordt erkend als de meest innovatieve thuiszorgorganisatie van Nederland, vooral omdat het door haar werkwijze een eind maakt aan de bureaucratie in de zorg, de kostenoverschrijdingen en een hoge tevredenheidsscore telt bij zowel werknemers als patiënten. Bijna alle politieke partijen noemen Buurtzorg vaak als voorbeeld van hoe de zorg in de toekomst zou moeten functioneren. In het regeerakkoord van het kabinet-Rutte wordt Buurtzorg expliciet genoemd’’, aldus Thijs den Otter van de organisatie in Lunteren.

Het team is een toevoeging aan het reguliere zorgaanbod van de thuiszorgorganisatie. Bij Buurtzorg Plus werken gespecialiseerde fysiotherapeuten en ergotherapeuten nauw samen met de wijkverpleegkundigen en ziekenverzorgenden. Zij brengen in kaart wat het functioneren van thuiswonende patiënten belemmert en bedenken oplossingen op maat. Meer informatie: Jos de Blok, tel 06-22474064, meer informatie over de werkwijze van Buurtzorg Plus: Janet Riezebos tel 06-57998657, meer informatie over Buurtzorg Plus Lunteren: Thijs den Otter, tel 06-30112301.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie