Cultureel Café

12 september 2012 om 00:00 Regio

EDERVEEN - Een aantal organisaties heeft donderdag hun gezamenlijke plan voor uitbreiding van het dorp Ederveen gepresenteerd aan een delegatie van de gemeenteraad. De gemeenteraad was uitgenodigd door de belangenvereniging.

De aanleiding om te komen tot een gezamenlijk plan was eenvoudig mailcontact tussen SGP-raadslid Versteeg, één van de scholen en de ontwikkelaar. Naar aanleiding daarvan werd een afspraak gemaakt met de diverse organisaties. Uit dat overleg kwam naar voren dat er meerdere organisaties waren die problemen hadden met de huisvesting en daar een oplossing voor zochten.

In de achterliggende maanden heeft W. van der Meer, namens de ontwikkelaar, met heel veel organisaties gesprekken gevoerd. Vervolgens heeft hij Theo Verburg Architecten opdracht gegeven alle wensen in een zogenaamd vlekkenplan te gieten. Dit plan voorziet onder meer in het verplaatsen van de tennisvelden, een eigen kerkgebouw voor de Hersteld Hervormde Gemeente, een uitbreiding van het medisch centrum, een tweetal nieuwe scholen en de bouw van onder meer grondgebonden huur- en koopwoningen voor starters en senioren waarmee het dorp de komende jaren naar behoefte kan worden uitgebreid . Op verzoek van de belangenvereniging zal er ook ruimte zijn voor een aantal vrije bouw kavels waarop mensen zelf kunnen gaan bouwen.

Bij de samenstelling van het vlekkenplan is ook de gemeente nauw betrokken geweest. Inmiddels is men volop bezig om de plannen mee te nemen in de structuurvisie voor het dorp. In de komende maanden worden deze plannen verder besproken. Het is de bedoeling dat in het najaar wordt vastgesteld welke onderdelen uit het vlekkenplan in 2013 kunnen worden uitgevoerd.

LUNTEREN - In Moluks Cultureel Centrum Ina Ama in Lunteren wordt 16 september een Cultureel Café gehouden waarbij informatie en entertainment van en over lokale bewoners en hun leefomgeving centraal staan.

Het format voor dit cultureel café programma is het stamtafelgesprek, interviews in een huiskamersfeer en de mix van serieuze zaken met amusement, informatie versus entertainment. Het is laagdrempelig, toegankelijk en uitnodigend om als publiek eraan deel te nemen.

De onderwerpen die aan bod komen hebben te maken met het actuele lokale nieuws, geschiedenis , sporthistorie, kunst, literatuur, muziek, dans en hebben een lokaal, regionaal dan wel landelijk Moluks karakter.

Moderator is Victor Joseph, onder anderen als radiojournalist van het Molukse programma Suara Maluku. Meer dan 25 jaar werkzaam in de media: NPS Suara Maluku, Radio 1 journaal, schrijvende pers VNU dagbladen, in het verleden ook redacteur/journalist van Marinjo, de laatste jaren werkzaam voor Nederlandse mediaorganisatie Free Voice (media and development/Hilversum) als projectmanager in Azié (onder meer Indonesië/Molukken, Bangladesh, Pakistan, Maleisië, Nepal, Pakistan en Thailand), nu werkzaam als journalist/redacteur voor radio 5 Dichtbij Nederland. Deelnemers: Charly Angenois, Johnny Rahaket, Matthieu Lawalata, Ulies Patty, Elias Rinsampessy, Huib Akihary, Polly Roemloes, Nootje Latumahina, Harry Loppies, Ans Latumahina, Sing along van lagu . Locatie: Moluks Sociaal cultureel centrum INA, vd Duijn van Maasdamstraat 15 in Lunteren. Zaal open vanaf 15.30 uur. Entree is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie