‘Weekend van paard’

26 september 2012 om 00:00 Regio

BENNEKOM - Zorgorganisatie Opella wil de storing in het alarmeringssysteem voor patiënten in haar hospice structureel oplossen. Deze duurt nu al maanden bij de afdeling Machtella, waar ook ‘langdurige somatiek’ is gevestigd.

,,Dit hoort niet’’, zegt zorgdirecteur Karin Breuker. ,,Een aantal weken werkt het systeem goed, maar dan krijg je toch weer een halve dag of een hele dag te maken met een storing. De laatste week ging het om een paar dagen. Daarom hebben we gezegd dat er nu een structurele oplossing moet komen.’’

De directeur benadrukt dat bij storingen extra rondes worden gelopen door zorgmedewerkers. ,,Zo lossen we dat op, want we hebben voldoende personeel. Een technisch alarmeringssysteem blijft een ondersteuning om de zorg te optimaliseren.’’ In de hospice is ruimte voor zes bedden, waar patiënten de laatste tijd van hun leven verblijven en verzorgd worden.

WEKEROM - Bij ‘s Heeren Loo in Wekerom is sinds het begin van dit jaar is het Klimbos van Simia geopend. Een unieke samenwerking tussen een ondernemer en een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Simia is genomineerd voor de titel van ‘Ondernemer van het Jaar 2012’.

Op 22 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Business Event in Ede, vertegenwoordigers van ‘s Heeren Loo zullen hierbij ook aanwezig zijn en hopen dat Simia hoge ogen zal gooien waardoor deze unieke samenwerking een begrip wordt in de omgeving.

Een deel van het terrein in Wekerom, zo’n 2,5 hectare, wordt verhuurd aan ondernemer Simia. Bijzonder omdat op het terrein cliënten van met een verstandelijke beperking wonen en zij op deze manier in hun eigen veilige omgeving integreren in de maatschappij. Dat past binnen de visie van ‘s Heeren Loo. De zorginstelling kijkt vooruit en speelt actief in op ontwikkelingen binnen de zorg. Het was de eerste keer dat ‘s Heeren Loo toestemming gaf aan een commerciële partij om een onderneming te starten op een van de terreinen en daarin samen te werken.

In Wekerom onderzoekt men momenteel verder of er meer ondernemers/bedrijven zijn die Maatschappelijk verantwoord (betrokken) willen ondernemen op het terrein. Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Zo wordt er onder meer bekeken of het mogelijk is om een supermarkt te vestigen overeenkomstig de richtlijnen van de WMO met daarbij mogelijkheden voor cliënten om een zinvolle dagbesteding te borgen.

OTTERLO - Het Nationale Park De Hoge Veluwe houdt het Weekend van het Paard op zaterdag 29 en zondag 30 september. Dit is een evenement voor iedereen die van paarden, paardrijden en natuur houdt. Een weekend met demonstraties, een optreden van het Trompetterkorps, historische rijtuigen en natuurlijk kunnen bezoekers zelf een ritje maken: in de huifkar óf op een pony. In het bezoekerscentrum is een tentoonstelling van het werk van paardenschilder Evert van Binsbergen. In het centrumgebied kan iedereen op zaterdag de presentatie van zeldzame paardenrassen bezoeken. Daarnaast kunnen bezoekers deze dag een demonstratie dressuur en vierspanrijden bekijken op de Picknickweide.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie