Beste dekhengsten

3 oktober 2012 om 00:00 Regio

LUNTEREN - Bij een verkeersongeval op de Batavenweg in Herwen is in de vroege vrijdagochtend een 23-jarige man uit Zevenaar gewond geraakt. Het slachtoffer kwam in zijn auto in botsing met een vrachtauto. De trucker, een 29-jarige man uit Lunteren, kwam met de schrik vrij.

Het ongeval gebeurde omstreeks half acht ter hoogte van de kruising met de Brugweg. De Lunteraan wilde met zijn vrachtautocombinatie vanaf de Batavenweg linksaf de Brugweg op en zag daarbij de Zevenaarder, die hem tegemoetkwam uit de richting Pannerden, kennelijk over het hoofd. Bij de daaropvolgende botsing raakte de Zevenaarder bekneld en gewond.

Nadat hij door de hulpdiensten uit het wrak was bevrijd is hij naar het ziekenhuis gebracht. De man had hoofdletsel opgelopen. De trucker werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De dienst verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht. De politie sloot de weg voor onderzoek en berging af; ze werd omstreeks het middaguur weer vrijgegeven.

BENNEKOM/HARSKAMP - De politie is op zoek naar getuigen van de branden die afgelopen weekeinde gewoed hebben in Bennekom en Harskamp. Deze branden vonden plaats aan de Molenweg in Harskamp en de Commandeursweg in Bennekom.

Op de genoemde weg in Bennekom werd zaterdag omstreeks 07.40 uur vuur in twee containers ontdekt. In één van die containers zat papier. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De omvang van de schade is nog onbekend.

Zondag omstreeks 05.45 uur werd gezien dat een stacaravan aan de Molenweg in Harskamp in brand stond. De brandweer heeft ook hier geblust, maar kon niet voorkomen dat de stacaravan volledig uitbrandde. Voor zover zat er niemand in de caravan. De omvang van de schade is ook in dit geval nog onbekend.

Getuigen kunnen bellen via telefoonnummer 0900-8844.

LUNTEREN - Het Nederlandsch Hackney Stamboek in Lunteren hield zaterdag haar jaarlijkse Centrale Keuring. Tevens werden deze dag de kampioenschappen voor de dekhengsten in tuig verreden. De Nieuwe Heuvel was weer plaats van handeling. In beide kampioenschappen kwamen zes deelnemers aan de start. Het werden kampioenschappen die niet verschoond bleven van discussies.

Er kon een nieuwe kampioen ‘kleine maat’ gehuldigd worden: Leyrun Headliner van Werner Sweens. De verrassende keuze bij de ‘grote maat’ viel op Bocellie van Mies Janssen en Lammert Vinke, gereden door Lammert.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie