Voice-Male zingt met Lavinia Meijer

31 oktober 2012 om 00:00 Regio

BENNEKOM - Mannenkoor Voice-Male geeft vrijdagavond 2 november vanaf 20.00 uur een concert in Oude of St Alexanderkerk in Bennekom. Dit doen de vocalisten samen met harpiste Lavinia Meijer en hoornblazer Harry Stens. De titel van het concert is ‘Muziek uit eigen dorp’.

Er is gekozen voor een bindend thema dat je kort en krachtig kunt verwoorden in ‘trouw’. ,,Na de officiële vorming van het Koninkrijk der Nederlanden in 1815 stond in de Nederlandse muziek het begrip trouw centraal. Anderhalve eeuw lang is trouw aan God, volk en vaderland het meest bezongen nationale onderwerp geweest. In het concert voegen de mannen van Voice- Male samen met hun gewaardeerde gasten de trouw aan geliefden daaraan toe’’, legt de organisator uit.

Harpiste

Aan dit concert van mannenkoor Voice-Male werken mee de zeer bekende Bennekomse harpiste Lavinia Meijer en Harry Stens, geboren en getogen Bennekomer en thans student hoorn aan het conservatorium. Het koor staat onder leiding van Sjoerd Meijer als dirigent en de begeleiding aan de piano of orgel is door Adriaan van der Poel.

Negen werken

Er zullen negen werken ten gehore worden gebracht. Voice-Male speelt hierbij de belangrijkste rol.

De instrumentale gasten ondersteunen en versterken het Voice-Male programma en vullen dit op diverse punten aan. Bovendien zal op deze avond de volledig nieuwe concertkleding gepresenteerd worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie