Geels Bennekom viert 55-jarig jubileum: ‘Blijven ontwikkelen is uitdaging’

7 november 2012 om 00:00 Regio

Familiebedrijf Geels werd 102 jaar geleden opgericht met een eerste zaak in Ede. ,,Het was een kleine winkel, begonnen door mijn opa in 1910. Mijn vader nam het van hem over en nu zitten mijn broer Jan en mijn neef Gerrit erin’’, vertelt Geels. ,,Ik ging in 1957 aan de slag met de vestiging in Bennekom. De jaren erna is de winkel gegroeid. Doe-het-zelf winkels waren in opkomst en door te luisteren naar de wensen van de klant, ontwikkelden we ons. Het is geweldig dat het zo mooi is geworden en dat we het kunnen handhaven.”

BENNEKOM - Groeien, verbouwen en weer verder groeien. Dat is in een notendop hoe Woonwarenhuis Geels Bennekom in vijfenvijftig jaar tijd van twintig vierkante meter is uitgegroeid naar de huidige 4000 vierkante meter. ,,Puur door onze servicegerichte gedachtegang’’, vertelt oud-eigenaar Henk Geels. ,,Als er wordt gevraagd ‘kun je dit of kun je dat?’ ga je daarmee aan de slag.’’

door Judith Tak

Zijn zoon Gerrit nam de winkel in 1997 over, samen met diens zus Ada. Hij vertelt: ,,In 1989 begon ik als verkoper op de doe-het-zelf afdeling. Ik wilde altijd al graag de winkel overnemen van mijn vader, maar het moest niet. Met mijn opleidingen heb ik er rekening mee gehouden, omdat het voor mij in de lijn der verwachting lag. Mijn zus doet veel in de derde vestiging in Woerden en is twee dagen per week aanwezig in Bennekom.” Gerrit werd direct in het diepe gegooid. In 1990, een jaar nadat hij voor de zaak begon, brandde het pand af. ,,Het was een hectische tijd. We begonnen noodwinkels op de parkeerplaats hiervoor en moesten de herbouw regelen, alles om de zaak draaiende te houden. Vrij snel, in 1991, zijn we heropend. In 1986 was een deel van de winkel al ingestort tijdens een verbouwing. Ze waren bezig met een kelder en hadden de boel gestut met metalen liggers. Door hevige regenval spoelde zand weg, waardoor een gedeelte van de winkel instortte.”

Twee heftige gebeurtenissen, die vrij snel op elkaar volgden. Maar er zijn ook genoeg positieve herinneringen: ,,De verbouwingen en heropeningen zijn altijd hoogtepunten. De winkel is heel vaak vergroot en verbouwd, doordat we altijd aan de wens van de klant willen voldoen. We hebben eigenlijk zes speciaalzaken onder één dak: doe-het-zelf, culinair & cadeau, baderie, decorette, tuinmeubelen en verlichting. Door de jaren heen hebben we ons ontwikkeld tot wat we nu zijn’’, vertelt Gerrit Geels.

Officieel bestond Geels Bennekom afgelopen 27 oktober 55 jaar, maar het jubileum wordt niet in één dag gevierd. ,,Tot het einde van het jaar hebben we jubileumacties, die regelmatig wisselen. Ook zijn er workshops en demonstraties in de winkel. Zo is er zaterdag 24 november een workshop over professionele snijtechnieken in de keuken.” Stilstaan is er dus niet bij voor de familie Geels.

,,Je moet altijd up-to-date blijven, qua assortiment maar ook wat betreft ontwikkelingen als internet. De detailhandel is zo dynamisch. En natuurlijk is er het contact met de klant en de marketing. Dat maakt mijn werk zo leuk; iedere dag is anders’’, besluit Geels.

Foto:

Gerrit Geels samen met zijn vader Henk, waarvan hij in 1997 de zaak overnam.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie