Hoog niveau bij Turnclub P.i.T.

14 november 2012 om 00:00 Regio

De turnsters zijn pas weer vanaf eind augustus aan het trainen op de nieuwe niveau’s die zij op de wedstrijden van het nieuwe seizoen moeten gaan laten zien. De trainers waren bijzonder tevreden over de vooruitgang die alle turnsters in korte tijd hebben geboekt en hadden niet verwacht dat de oefeningen bij de meeste kinderen al zo ‘af’ waren.

LUNTEREN - Bij Turnclub P.i.T vonden zaterdag de jaarlijkse clubkampioenschappen van Turnclub P.i.T weer plaats. De selectie turnsters waren ‘s ochtends aan de beurt en na een onderbreking van een gave demonstratie Free running was het daarna tijd voor de recreanten en de basisgroep.

Vooral omdat P.i.T meeturnt in het hoogste niveau van de regio. Dit belooft wat voor het nieuwe seizoen. De uitslag was in sommige groepen verrassend. Zo nam Larissa Vermeul de wisselbeker mee naar huis en mag zich clubkampioen 2012-2013 van de Selectie Verplichte oefenstof noemen.

De tweede plaats in de categorie verplicht niveau 6 en 7 was hier voor Tina Hooijer die voor het eerst een reus in haar brugoefening turnde. De derde plek was voor Yana Vink. In de categoriëen pupil 1 niveau 9 en pupil 2 niveau 8 turnde Selina van de Kuit zich naar het hoogste podium, Kayleigh Doornekamp werd tweede en Laura Drost eindigde hier als derde.

Nieuwe oefenstof

De jongste selectie turnsters moesten het spits afbijten met de nieuwe oefenstof die de KNGU heeft geïntroduceerd. Zij komen uit in de categorie Instap N2 (vergelijkbaar met tweede divisie). Deze dames hebben geen voorbeeld gehad aan andere turnsters en moesten het helemaal zelf doen. Alle oefeningen zaten er net op tijd in en ondanks een paar kleine foutjes hebben zij mooie oefeningen laten zien. Ilse Heuseveldt ging naar huis met het goud, Naomi Evers werd tweede en Marleen Epskamp stond op de derde plaats.

Met kop en schouders

Tamara Coenraad stak met kop en schouders boven de rest uit in de categorie Keuze oefenstof en behaalde de gouden medaille in de groep van keuze turnsters niveau 4 t/m 6. Sophie Laiti (pas eerstejaars jeugd) wist een zilveren medaille te winnen met ook voor het eerst een reus in haar brugoefening verwerkt. Jeske Salakory nam de bronzen medaille mee naar huis.

In de groep keuze niveau 7 en 8 was het goud voor Jerusha Klapwijk, het zilver voor Laura Goor en de bronzen medaille ging naar Lindsay van Holland.

Uitstraling

De basisgroep is een opleidingsgroep voor de selectie. Zij zijn nog erg jong, maar worden toch al klaar gestoomd voor een plekje in de selectie.

Deze jonge turnstertjes hebben goed laten zien wat zij al hebben geleerd en vooral de uitstraling viel erg op. Anouk Diepeveen is pas 6 jaar, maar haar prestaties waren van grote klasse. Zij mocht zich kampioen van de basisgroep noemen en nam een beker in ontvangst. Thirza van Malestijn werd tweede en de derde plaats was voor Steffanie Bos.

: Meer op www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie