Ederveen: Zeven weken zoeken naar Lilou

28 november 2012 om 00:00 Regio

Twee bekenden van Lydia Meijer waren die zondag met Lilou aan het wandelen op de Ginkelse Heide bij Ede, en ineens was ze foetsie, zegt Lydia. Ze haalde Lilou, die nu elf maanden is, als pup uit Canada. Sinds haar vermissing is een grootscheepse zoekactie op gang gekomen, compleet met flyers, de inzet van boswachters, postende teams op plekken waar meldingen binnenkwamen, en wat niet al.

EDERVEEN - ,,Heeft u onze Lilou gezien?’’ Met die vraag op een speciale Facebook-pagina wendt Lydia Meijer uit Amersfoort zich tot mensen in de omgeving van Ede, waar haar herdershond, een wolfsgrauwe Shiloh Sheperd-teef, op 7 oktober vermist raakte. ,,Ik heb de afgelopen zeven weken veel reacties gehad, Lilou is helaas nog niet terug.’’

door Bram Wisse

Op de Facebook-community over Lilou gaat geen dag voorbij of er zijn nieuwe posts met meldingen, waaruit onder meer kan worden afgeleid welke richtingen Lilou inslaat. Ze was in de buurt van Ede-Centrum, bij landgoed Kernhem, en sinds vorige week komen er geregeld meldingen uit Ederveen, waar ze volgens meelevende waarnemers nog steeds lijkt te zijn. Maar wat moet je, als de meldingen kloppen, met een melding uit HoenderlOo? ,,Daar werd een hond gezien die op een wolf leek’’, zegt Lydia, ,,en zo’n kleur heeft Lilou wel.’’

Hoe het signalement van Lilou er uitziet? ,,Opvallend zijn haar megagrote oren, zwarte snuit, dikke pluimstaart, rechte rug en dikke, pluizige, zilvergrijze vacht.’’ Heel veel hondenliefhebbers doen al weken mee met het zoeken van Lilou, wat aan de ene kant geweldig is, maar wat ook lastig is. Lydia: ,,Hoe weet je zeker dat een signalering over Lilou gaat? Soms is een plek waar Lilou gezien zou zijn helemaal niet logisch.’’ Gisteren kwam er nog een telefoontje van een meisje uit Renswoude. Haar omschrijving - een herder met grote oren - werd door twee mensen bevestigd en klopte precies met zoals Lilou eruit ziet, zij het dat deze hond vermagerd was en een slungelige loop had. Maar dat past ook weer helemaal met de conditie die Lilou nu best kan hebben.’’ Alles wat denkbaar is, werd door Lydia en haar helpers de afgelopen weken geprobeerd. Toen Lilou twee nachten achtereen bij de kruising Fliertseweg/Hoofdweg in Ederveen leek te zijn gespot, stationeerde Lydia daar haar auto, als herkenningspunt voor haar hond. Teams van posters hielden de plek in de gaten. Helaas, geen Lilou. Zo werden hier en daar ook kledingstukken van Lydia opgehangen, en haren neergelegd van Lilou’s witte herder-vriend Jaya.

Hoop en teleurstelling

Resultaat is tot nu toe uitgebleven. Het enthousiasme van veel meelevende en meehelpende mensen doet Lydia en haar partner goed. Maar als een melding toch weer op niets uitloopt, verandert een stukje hoop in nieuwe teleurstelling.

De hoop opgeven doet Lydia voorlopig niet. ,,Uit alle meldingen maak ik op dat Lilou zich nu en dan laat zien. Ze is geen allemansvriend, dus het is niet gek dat ze zich ook schuil houdt.”

Een recent bericht over de zoekactie luidt ,,Wat mag deze hond blij zijn met jullie als baasjes!” Reactie van Lydia: ,,Lilou is ook heel bijzonder, en een schat van een hond.”

u De baas van Lilou is te bereiken via tel. 0642207392.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie