Jongen steelt post in Lunteren

28 november 2012 om 00:00 Regio

OTTERLO - Een teambuildingspel, informatie over marketing, presentatie van het bestuur en felicitatie van prijswinnaar Simia. Deze zaken stonden centraal tijdens de eerste ledenbijeenkomst van de nieuw opgerichte ondernemersvereniging in Otterlo: O2.

Ruim honderd leden werden vorige week ontvangen bij Mosselevents in Otterlo. Nadat iedereen de koffie genuttigd had en plaats had genomen in de bomvolle presentatieruimte heette Hennie Meijer (voorzitter) iedereen welkom. Daarna stelde de ‘zuurstofminnende’ O2-bestuursleden zich voor: Léon Tychon (penningmeester), Marike Zoonen (secretaris), Bernardine Lenderink (recreatie ), Laurens Prophitius (winkeliers), Conny Theunissen & Joep van Lambalgen (overige zaken).

De doelstelling van deze vereniging is: ‘elkaar beter leren kennen, om zo elkaar te versterken en Otterlo meer op de kaart te zetten’. ,,Dit kan tot stand komen door elkaar aan te bevelen en ervaringen uit te wisselen. Om elkaar beter te leren kennen gaan we ook een paar keer per jaar met de leden op werkbezoek naar de verschillende bedrijven in Otterlo of buiten Otterlo met Otterlose eigenaren’’, aldus een bestuurslid.

De winnaar van het Business Events Ede ‘Beste jonge onderneming’ Simia klimbos (uit Otterlo), werd vorige week in de bloemen gezet. Tevens werd vermeld dat O2 ook een maatschappelijke functie heeft en daarom diverse activiteiten in het dorp wil ondersteunen. ,,Hierbij kun je denken aan de sinterklaas-intocht, een decemberactie, ondersteuning van de FCO en iets organiseren voor Eureka.

Gastspreker tijdens de bijeenkomst was Chris van den Brandhof van de Nyenrode Universiteit in Breukelen. ,,Hij heeft ons wat bij gepraat over marketing.’’

Aansluitend zijn er vijftig personen meegenomen de activiteitenhal in voor een teambuilding spel, geleid door Dick Nap. Hij is specialist in groepstraining, teamvorming en communicatie. Bovendien is Nap organisator van activiteiten, zoals de schaatsweken op de Weissensee in Oostenrijk (zie de site www.dicknap.nl ).

Informatie over van de ondernemersvereniging is te vinden op de website: www.o-twee.nl .

LUNTEREN - Een 18-jarige jongen uit Koog aan de Zaan is woensdagmiddag in Lunteren door de politie aangehouden op verdenking van poging tot diefstal.

De jongen zou volgens getuigen geprobeerd hebben poststukken uit de brievenbus van een huis te hengelen.

Getuigen waarschuwden rond kwart voor twee een verdachte situatie op de Rogakker in Lunteren. Daar zou een man gekleed in TNT uniform geprobeerd hebben post uit brievenbussen van woningen te halen.

Nadat hij was betrapt was hij weggerend richting Goorsteeg. Daar vonden agenten in een greppel een TNT-jas. Op een nabij gelegen erf wezen omstanders op een jongen. Dat bleek de 18-jarige Zaankanter. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De jongen bekende uiteindelijk de beide diefstalpogingen. Naar zijn zeggen was hij niets van plan met de post, maar had hij het ‘voor de lol’ gedaan.

De TNT-jas zou van een onbekend gebleven kennis zijn die hij ‘geleend had’. De jas is in beslag genomen.

De Zaankanter zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden; hij is met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie