Otterlo gaat voor fietsvierdaagse

6 maart 2013 om 00:00 Regio

Na veertig jaar en evenveel edities kondigde organisator Beer Radstaat vorig jaar maart aan dat het welletjes was wat betreft de vierdaagse in Ede. Destijds had hij nog geen opvolger gevonden en dat betekende het einde van een jarenlange traditie. ,,Ik vond dat echt jammer, maar zag wel direct kansen voor Otterlo”, zegt Truida Ribbers.

‘We willen dit de komende jaren volhouden’ OTTERLO - ‘Zonde als zo’n mooie traditie verloren gaat’, was letterlijk de gedachte van een aantal Otterlose ondernemers toen vorig jaar bekend werd dat de Veluwse FietsVierdaagse in Ede zou stoppen. Vanaf dat moment sloegen ze de handen ineen voor de eerste fietsvierdaagse vanuit Otterlo. ,,We merken dat Otterloërs enthousiast zijn. Iedereen zet de schouders eronder.”

door Boy Imminck

,,Waarom kan er geen fietsvierdaagse komen vanuit ons dorp? Hier vandaan kan ik veel mooie routes uitzetten, Otterlo is de poort van de Veluwe.” Al tijdens de laatste Edese editie van de Veluwse FietsVierdaagse deelde de organisatie uit Otterlo daarom flyers uit aan deelnemers. Begin oktober werd zelfs een stichting opgericht om de organisatie nog vlotter te laten verlopen. Ribbers: ,,Als evenementnaam hebben we gekozen voor Veluwe fiets4daagse Otterlo. Het evenement is van maandag 8 tot en met vrijdag 12 juli. Ons initiatief moet niet gezien worden als de opvolger van die in Ede, maar als de eerste echte Otterlose vierdaagse”, zegt ze.

Haar buurman Herman Pieter Prangsma is het roerend met Ribbers eens. ,,Voor deelnemers die niet uit de buurt komen, hebben we een speciale actie kunnen regelen”, zegt hij. ,,Drie Otterlose campings bieden een campingplaats voor twee personen, met alles erop en eraan, voor vijftien euro per nacht aan. Daarnaast is ook de Otterlose ondernemingsvereniging O2 benaderd voor steun aan dit evenement.”

Routes

De routes leiden de deelnemers volgens Ribbers langs diverse hoogtepunten in de regio. ,,Denk aan Radio Kootwijk, de Celtic Fields of het Kootwijkerzand. We fietsen vanaf de maandag de hele week, behalve op woensdag want dan is er een rustdag. Deelnemers kunnen drie afstanden kiezen; 25, 40 en 60 kilometer.”

Ribbers en Prangsma gaan samen met Fred Bruil, John Evenhuis en Marc Jansen voor een blijvend evenement. Prangsma: ,,We willen dit de komende jaren volhouden. De eerste editie zal even aftasten worden voor zowel organisatie als deelnemers. Op het hoogtepunt waren er in Ede zo’n 1750 deelnemers, dat aantal zullen we dit jaar in Otterlo naar verwachting nog niet halen. Als we tussen de 250 en de 750 deelnemers aan het fietsen krijgen, zijn we voor dit jaar dik tevreden.”

De organisatie hoopt natuurlijk dat toeristen zich volop inschrijven, maar de lokale bevolking is meer dan welkom. Wie zich inschrijft bij de voorinschrijving betaalt twaalf euro, later inschrijven kost vijftien euro. ,,Eén dag meefietsen kost zes euro. Iedere deelnemer ontvangt natuurlijk een mooie herinnering. Zowel de start als finish van de Veluwe fiets4daagse Otterlo is elke dag in café De Waldhoorn.

Meer informatie: www.veluwefiets4-daagseotterlo.nl

Foto:

Van links naar echts: Fred Bruil, Truida Ribbers, John Evenhuis en Herman Pieter Prangsma. Marc Jansen staat niet op de foto.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie