Lunteranen versieren bomen met breiwerk voor koningin

13 maart 2013 om 00:00 Regio

LUNTEREN - Lunterse verenigingen en organisaties worden door de lokale Oranjevereniging opgeroepen om bomen te adopteren en deze te versieren met breiwerk. Dit als hommage aan koningin Beatrix die eind april afscheid neemt en als welkomsgebaar richting Willem Alexander.

,,We doen dit onder de noemer van saamhorigheid, iets wat de koninklijke familie hoog in het vaandel heeft staan. Alle mensen uit het kerkelijk, club- of verenigingsleven en zowel buurtschappen als particulieren wordt gevraagd hieraan mee te doen. De kosten zijn gering, maar de inspanning om het voor elkaar te krijgen is des te groter’’, aldus Gerda Lagerwij namens de Oranjevereniging Lunteren.

,,Het leuke is dat de vrouwen in Lunteren het de komende tijd helemaal voor het zeggen krijgen. Pas in de laatste week van april komen de Lunterse mannen er aan te pas. De oranjevereniging vraagt de leden van de diverse kerken, verenigingen, clubs, buurtschappen en particulieren een boom te adopteren, waarna die boom op aanwijziging van de Oranjevereniging dusdanig versierd wordt met breiwerk dat dit alles een feestelijk geheel wordt, een koningin en een koning waardig. Iedere boom krijgt een kaartje met daarop vermeld de naam van de betreffende kerk, club, vereniging, buurtschap of particulier die deze boom geadopteerd heeft, zodat bezoekers van buitenaf een indruk krijgen van wat er in Lunteren leeft.’’

Er wordt begonnen met de bomen op het Nieuwe Erf. De eerste bomen zijn al geadopteerd en voorzien van een briefje met de naam van de instantie die hem gereserveerd heeft. Meer info: tel. 0318-482188.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie