Henk de Kruyff wint schrijfwedstrijd

13 maart 2013 om 00:00 Regio

BENNEKOM - De Bennekommer Henk de Kruyff won de schrijfwedstrijd die Uitgeverij Fenikso in de zomer van 2012 op touw had gezet.

De wedstrijd had als thema: ‘Niets is wat het lijkt’. Uit de vele inzendingen zijn uiteindelijk tien onthutsende, verrassende en verbijsterende verhalen geselecteerd van verschillende nog onbekende schrijvers die zich in deze verhalenbundel kunnen voorstellen aan het publiek.

Eén van de vele inzendingen was van Henk de Kruyff. Met zijn verhaal ‘Het Kwaad’ wist hij de voltallige jury te overtuigen. ,,Het is een prachtig verhaal met mooie beschrijvingen van een zoektocht naar aanleiding van een manuscript van een middeleeuwse monnik. Er is duidelijk naar het plot toe gewerkt. Het verhaal komt langzaam op gang, maar de boodschap in dit verhaal is bijzonder en stemt tot nadenken’’, aldus de jury.

Uitgeverij Fenikso is een nieuwe, literaire uitgeverij die zich richt op boeken met een blijvend karakter. Uitgeverij Fenikso wil met name nieuwe aspirant-schrijvers een kans geven, omdat het voor deze groep auteurs steeds moeilijker wordt hun werk te publiceren via de gerenommeerde uitgeverijen. Deze beginnende schrijvers worden intensief begeleid om op die manier de kwaliteit van hun werk te vergroten.

‘Niets is wat het lijkt’ verschijnt op 22 maart.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie