‘Op kraamvisite bij de zwijnen’

Regio

LUNTEREN - Het is altijd weer even schrikken als er tijdens een wandeling plotseling een wild zwijn het bospad oversteekt. Je weet dat zoiets op de Veluwe zomaar kan gebeuren. Dat overkwam de natuurliefhebbers Louis en Fransien Fraanje dit weekend.

,,Eigenlijk waren we ook wel naar ze op zoek, want we hadden vernomen dat er inmiddels biggen waren geboren”, zegt Louis Fraanje.

,,Toen we wat dieper het bos in waren gelopen, hoorden we opeens een hoog gillend geluidje. Dat kon niet missen, biggen zeiden we tegen elkaar. Speurend tussen de bomen door zagen we de zeug staan bij ketel(nest). Verscholen tussen de takken van het nest, ontdekten we een piepklein biggetje. Nadat we een tijdje - op veilige afstand - hadden staan kijken, en de zeug haar biggen ging zogen, kwam vader keiler ook even langs. Zo waren we ongevraagd op kraamvisite bij de zwijnen, onze dag kon niet meer stuk!”

,,Dat de zeug dit zeker niet op prijs stelde, liet ze dan ook onmiddellijk zeer duidelijk merken, door even later hevig uit te vallen naar hem.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
TTV Ede verliest ook tweede wedstrijd tegen een topper
PREMIUM
Afbeelding
DTS Ede haalt opgelucht adem
PREMIUM
Afbeelding
Bennekom met de borst voor uit naar koploper Scherpenzeel
advertentie