‘Chapeau voor Vilt en Quilt’ in Museum Oud-Lunteren

20 maart 2013 om 00:00 Regio

LUNTEREN - In Museum Oud-Lunteren is vanaf 22 maart de tentoonstelling ‘Chapeau voor Vilt en Quilt’ te bezichtigen.

Chapeau voor Vilt en Quilt is een kleine textieltentoonstelling over de onderwerpen vilt, quilt, hoeden en sieraden. Wat het vilten betreft zijn er een paar belangrijke technieken: nat vilten: wol kan door sop, warmte en wrijving vervilten. Droogvilten gebeurt met scherpe naalden. Van het proces worden in het museum voorbeelden getoond.

Aziatisch

De producten zijn sjaals, kledingstukken, bloemen en interieur decoraties. Quilt toont het werk van de Lunterse Quiltgroep, aangevuld met zelfstandig werkende kunstenaars. Een aantal objecten in deze tentoonstelling is op grote quilttentoonstellingen in onder meer Deventer, Arnhem en Leeuwarden te zien geweest.

Op het gebied van de hoeden wordt er een interessante privé collectie Aziatische werkhoeden getoond.

Bovendien is een hoedenpastafel ingericht. Bezoekers mogen hoeden passen en daarna in de fotokiosk een foto van zichzelf laten maken door vrienden. De sieraden die geëxposeerd worden zijn van aan textiel gerelateerd materiaal.

Fielecepee

De expositie loopt tot en met 17 augustus 2013 en is te bezichtigen in het Museum Oud-Lunteren, gevestigd op de hoek van de Klompeweg en de Dorpsstraat. Het museum is open van woensdag tot en met zaterdag, tussen 13.30 en 16.30 uur, van juni tot en met september ook dinsdag van 10.00 tot 16.30 uur in verband met de fielecepeeroute. Entree kost bezoekers twee 2 euro, terwijl de museumkaart niet geldig is. Leden en bezoekers tot achttien jaar hebben gratis toegang.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie