Kindermokken voor troonswisseling

Regio

LUNTEREN - Nèt even anders en persoonlijker, dat is de werkwijze van Sandra van Polen. Ze is de ontwerpster van de troonswisselingsmok die de kinderen van de Hervormde scholen in Ede uitgereikt krijgen.

Naast een vrolijke tekening van koningin Beatrix en Willem-Alexander prijkt op iedere mok de schoolnaam.

Met haar bureau, Reclamewereld in Lunteren, heeft zij veel ervaring met kindgericht ontwerpen en dus ging ze aan de slag. Naar aanleiding van de enthousiaste reacties op het ontwerp besloot ze om gemeenten, oranje verenigingen en scholen te benaderen om te pijlen of daar wellicht ook belangstelling was voor de mok. Dat was er zeker. In totaal krijgen nu zo’n 20.000 kinderen op de Veluwe deze vrolijke troonswisselingsmok.

,,Voor de meeste gemeenten viel de keuze op onze mokken omdat wij, naast het leveren van de mokken, ook het geheel van de organisatie uit handen namen.” Bij akkoord regelde Reclamewereld aantallen, naamsvermelding en levering. Een stukje service waarmee Reclamewereld ook goed grip hield op het proces, er was immers sprake van een scherpe deadline.

Bij Reclamewereld ligt de nadruk normaal gesproken op het ontwerpen en verzorgen van huisstijlen, magazines en gevelreclame. Dit was een spontaan ‘uitstapje’ dat een onverwachts succes werd. Bij een aantal scholen ging Van Polen zelf mee met het afleveren van de mokken.

,,Dit doen wij ook vaak bij het afleven van drukwerk of monteren van belettering door onze beletteraar. Klanten waarderen deze persoonlijke aandacht en het is voor ons erg leuk om direct de eerste reactie op de ontwerpen te horen.”

De mokken werden bij voorkeur tussen de middag afgeleverd, wanneer de leraren even bij elkaar zitten. ,,Als de kinderen straks net zo blij worden van de mokken als de leraren, dan is dat voor ons de kroon op het werk”, aldus Van Polen.

advertentie
advertentie