Fietsster gewond

8 mei 2013 om 00:00 Regio

BENNEKOM - Springruiters van nationaal niveau en hindernissen van 1.40 m, een sensationeel parcours met waterbak en verschillende demonstraties. Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, vindt voor de 108ste keer het Nationale Concours Hippique plaats.

De weide rondom kasteel Hoekelum biedt hiervoor alle ruimte. Het programma op deze dag is erg breed. Hierdoor is er voor jong en oud van alles te beleven. Er komen demonstraties van onder andere een voltigegroep en een polocrossteam.

Voor de kinderen is er een kinderdorp opgezet met verschillende speeltoestellen, zoals springkussens en een draaimolen. Vooral het gratis ponyrijden is populair. Voor de sportliefhebber is het ook een spannende dag. Er worden wedstrijden gereden op nationaal niveau, en er zijn verschillende rubrieken met (Friese) tuigpaarden en hackneys. Het programma start op 08.30 en zal rond 17.30 eindigen.

Info: www.chbennekom.nl of mailen naar Nicoleorij@gmail.com.

EDERVEEN - Zangvereniging De Lofstem houdt zaterdag 11 mei van 08.30 tot 13.30 uur een rommelmarkt in het Marktgebouw aan de Schras in Ederveen. Er zijn die dag ook boeketten en bloemstukjes voor de moederdag te koop. Er is een verloting met mooie prijzen, ook de kinderen worden niet vergeten

Ook kunnen belangstellenden er wat eten en koffie, thee of limonade drinken.

EDERVEEN - ‘Houdt de leefbaarheid van Ederveen en De Klomp in stand en praat mee’. Dat is de slogan van Algemene Belangenvereniging Ederveen en De Klomp. Op donderdag 16 mei houdt de organisatie haar openbare jaarvergadering vanaf 20.00 uur in De Zicht.

Aan de orde komen: jaarverslag 2012, financieel verslag 2012 en de bestuursverkiezing. Aftredend vice-voorzitter is Aart Jan van den Brink. Op de kandidaatstelling voor de functie van vice-voorzitter kan tot een uur voor aanvang van de vergadering gereageerd worden bij de voorzitter. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen, aangaande het wel en wee van de dorpen.

LUNTEREN - Bij een aanrijding op de kruising Edeseweg met de Goorsteeg is vorige week een fietsster gewond geraakt toen zij werd aangereden door een personenauto. Het slachtoffer is met onder meer beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

Het slachtoffer reed rond 17.00 uur op het fietspad toen zij geen voorrang kreeg van een automobiliste die vanaf de Goorsteeg de Edeseweg wilde oprijden. Het slachtoffer botste tegen de auto en belandde deels op de motorkap. De inzittenden van de personenauto bleven ongedeerd.

De verkeersspecialisten van de politie hebben een onderzoek ingesteld. Zowel de fiets als de auto liepen schade op.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie