Lunteren loopt mee voor behoud AED

8 mei 2013 om 00:00 Regio

Daarom organiseren de leden van Stichting Beheer AED’s Lunterse Bevolking in samenwerking met Club Physique een loopevenement voor jong en oud. ,,Het wordt een gezellige, informatieve en sportieve uitdaging voor het hele gezin”, voorspelt Anita Ribbers van Club Physique.

Club Physique neemt voortouw bekendheid LUNTEREN - ‘AED daar red je levens mee’. Deze slogan heeft u vast wel eens gehoord. ,,Maar, weet u hoe een AED werkt en nog belangrijker: weet u de tien AED’s te vinden, die in Lunteren hangen?’’

,,Club Physique heeft in januari 2012 zelf ondervonden dat de AED van levensbelang is. Tijdens één van de hardlooptrainingen van Club Physique werd Bas van Elk onwel. Dit gebeurde op De Stroet. Bij het benzinestation hangt een AED. Gelijk werd door een aantal van onze leden de AED gehaald en begonnen met hartreanimatie. Na een tijdje was de brandweer ter plaatse die de reanimatie voortzette. Mede dankzij het kordate optreden van onze leden en het gebruik van de AED heeft Bas het overleefd. Hij heeft in september 2012 weer meegedaan aan de opstartgroep hardlopen en loopt nu weer vijf kilometer met de groep mee.”

Door dit incident ontstond bij Anita Ribbers het idee het gebruik (en de locaties) van de AED’s wat meer bekend te maken bij de Lunterse bevolking. In samenwerking met de ‘Stichting beheer AED’s Lunterse bevolking’ ontstond het idee voor de loop.

,,De loop wordt gehouden op dinsdagavond 14 mei 2013. De start is op het Nieuwe Erf. Aan de hand van een kaart van Lunteren met daarop aangegeven de punten waar de AED’s hangen, kunnen mensen zelf de route uitstippelen die gelopen wordt. Voor kinderen is het dus een soort speurtocht naar AED’s. Op ieder AED punt is een stempelpost. Voor alle deelnemers is er een leuk aandenken en onder de volledig ingevulde kaarten verloten we prijzen.”

Deelnemers kunnen een stempelkaart vanaf 18.00 uur afhalen op het Nieuwe Erf. Gezinnen betalen 5 euro per kaart. Individueel meedoen kost twee euro per persoon. Gezinnen en wandelaars lopen van 18.30 tot 19.30 uur ongeveer vijf kilometer. Hardlopers lopen van 19.30 tot 20.30 uur. Voor de hardlopers is ook de AED bij de Nederwoudse school bemand. Joggen deelnemers alle posten af dan lopen zij 10 km.

Onderweg wordt op verschillende posten uitleg gegeven over de AED en deelnemers kunnen de AED ook eens uitproberen. De opbrengst van de loop gaat in z’n geheel naar de ‘Stichting Beheer AED’s Lunterse Bevolking’. Het geld wordt gebruikt voor het onderhouden en keuren van de AED’s. Bij voldoende inkomsten kan er een nieuwe AED aangeschaft worden. Wilt u zelf een donatie doen dan kan dat op rekeningnummer 3374.13.495 van de stichting.

Deze informatie is ook te vinden op de website van Club Physique: www.clubphysique.nl .

Voor vragen kunnen mensen bellen of mailen met Tanja van Manen, tel. 0318-618840, familievanmanen@chello.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie