Boschoord naar Coöperatie Woonzorg

8 mei 2013 om 00:00 Regio

LUNTEREN - De nieuw opgerichte Coöperatie Woonzorg Lunteren heeft per 1 mei woonzorgcentrum Boschoord overgenomen. Eind maart werd het woonzorgcentrum failliet verklaard en sloot de inspectie de deuren. Dankzij de overname kunnen de bewoners blijven wonen en behouden medewerkers hun baan.

Directeur Hans Zethoven: ,,In Boschoord gaan we laten zien hoe zorg echt bedoeld is. Aandacht, betrokkenheid en complimenten.” Boschoord heeft op dit moment veertien bewoners en dertig medewerkers. Al voor het faillissement had woonzorgcentrum Boschoord nieuwbouwplannen. In het overname-akkoord zijn die plannen besproken. Overeengekomen is dat de zelfde opzet grotendeels gehandhaafd wordt.

,,De eerste schop gaat eind 2013 de grond in. Uiteindelijk komt er een innovatief woonzorgcentrum voor maximaal 34 bewoners”, aldus Zethoven. ,,Dat betekent ook dat we investeren in het achterstallige onderhoud. Bovendien gaan we een maaltijdservice (tafeltje-dek-je) opzetten voor ouderen en zieken in de omgeving. Vrijwilligers die willen helpen, zijn welkom.”

Zethoven en zijn team willen werken volgens een markante, verrassende zorgvisie. Bewoners, medewerkers en betrokkenen hebben vertrouwen uitgesproken in deze visie. ,,Het belangrijkste is dat de zorg over mensen gaat, niet over geld. Warme zorg bestaat alleen bij de gratie van aandacht, betrokkenheid en complimenten.”

De coöperatie wil zich vooral richten op samenwerking, waarin alleen partners meedoen die voor kwaliteit gaan, verantwoordelijkheid nemen en het belang van de mens voorop zetten. Zethoven: ,,We kiezen er heel bewust voor om niet allerlei dure managers aan te nemen. Medewerkers staan ten dienste van de zorg en de bewoners. Als directeur ben ik gewoon meewerkend voorman, wat mogelijk is dankzij mijn zorgopleiding’’, aldus Zethoven.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie