Motorrijder gewond

15 mei 2013 om 00:00 Regio

WEKEROM - Genieten van de avondstilte op de Veluwe? Dat kan tijdens een avondwandeling met de boswachter door het Wekeromse Zand op zaterdag 18 mei. De boswachter gaat met de deelnemers op zoek naar diersporen. Ook wordt een bezoek gebracht aan de nieuwe wildobservatiepost. Er is kans op het zien van moeflons en reeën. De start is om 20.00 uur vanaf de gereconstrueerde ijzertijdboerderij, gelegen aan de Vijfsprongweg, nabij het kruispunt de vijfsprong in Wekerom. Duur van de wandeling is 2 à 3 uur. Kosten: 4,50 per persoon; kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 per persoon. Donateurs Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen gratis op vertoon van jaarkaart. Reserveren niet nodig. Informatie: www.mooigelderland.nl of boswachter Frans Duermeijer, tel. 06-53777594.

OTTERLO - Belangstellenden kunnen zaterdag 18 mei voor de eerste keer dit jaar gebruik maken van de Veluwse Wijnroute. Deze dag zijn vier wijngaarden op de Veluwe geopend. Voor een ieder die wat meer over de Nederlandse wijn(gaarden) wil weten, is dit de kans. De wijngaarden zijn open, vanaf 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis, en men kan tegen betaling verschillende wijnen van Nederlandse bodem proeven.

De open wijngaarden zijn: Wijngaard Telgt aan de Telgterweg in Ermelo; Wijnhoeve De Veluwe aan de Lontweg 1 in Otterlo; Eco Fields aan de Matendijk 1 in Wekerom. De meeste wijngaarden hebben dan net hun nieuwe wijnen te op de fles, waardoor de bezoekers een soort van primeur hebben. Elk van deze wijngaarden heeft zijn eigen ligging en sfeer. Wat hen verbindt is de passie voor de druiventeelt, het maken van wijn en de Veluwe. Voor inlichtingen: www.veluwsewijnroute.nl .

LUNTEREN - De Jac. Gazenbeekstichting uit Lunteren houdt zaterdag 18 mei om 13.30 uur een ‘voorjaarswandeling’. Het vertrekpunt is bij?Restaurant De Goudsberg?aan de Hessenweg 85 in Lunteren.

Verhalenverteller Louis Fraanje neemt de deelnemer dan op een anderhalf uur durende wandeling mee. Er wordt onder meer gewandeld langs de eeuwenoude ‘Wildwal’. Ook het Middelpunt van Nederland en de oude zandafgraving op de Goudsberg worden bezocht. Naast zijn verhaal over de ontluikende natuur, zullen ook de oude verhalen en sagen aan bod komen. Mensen die al vaker met Fraanje op pad zijn geweest, weten dat zijn verhalen vaak doorspekt zijn met humor.

Het gezelschap gaat om 14.00 uur wandelen. Inschrijven kan via een formulier op website: www.de-veluwenaar.nl of mail naar: info@de-veluwenaar.nl .

DE VALK - Op de Hoge Valkseweg in buurtschap De Valk is donderdagmiddag kort na 12:00 uur een motorrijder gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een afslaande personenauto. De berijder kwam ten val en belandde met de motor in een tuin. Hij kwam tussen enkele struiken tot stilstand. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis in Ede gebracht. Beide voertuigen reden in de richting van de Lage Valkseweg (N801). Toen de bestuurster van de auto wilde afslaan, was de motor achter haar al aan het inhalen. De motor raakte zwaar beschadigd en is voor nader onderzoek door de politie afgevoerd. De auto liep schade aan de linker voorzijde op, maar hoefde te worden afgesleept.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie