‘Manhattan’ Wekerom sloopt silo

15 mei 2013 om 00:00 Regio

Wethouder Roel Kremers liet ‘s avonds in partycentrum De Molen weten dat alleen woningbouw op de plek van de silo in Wekerom geen haalbare kaart is en dat de nieuwbouw een combinatie wordt van wonen en werken. Hij wees ook op de wens van dit dorp om voor het nieuwe kulturhus, dat in aanbouw is, een mooi dorpsplein te realiseren. De vraag is alleen of de gemeenteraad daar - in een tijd van bezuinigingen - op korte termijn geld voor over heeft. Ook de 115 nieuwe woningen in Wekerom-west en zorgvoorzieningsproject voor ouderen van het Edese Bethanië passeerden de revue.

Geen uitbreiding bedrijventerrein Harskamp HARSKAMP - Sloop van de coöperatiesilo, terwijl er een ‘Manhattan’ aan nieuwbouw verrijst, met de wens van een dorpsplein in Wekerom; geen uitbreiding van het bedrijventerrein in Harskamp; optimistische geluiden over een nieuwe grote sporthal in Otterlo. Dat waren dinsdag de krenten uit de pap tijdens het bezoek van het college aan de buitendorpen in het noordoosten van de gemeente Ede.

door Freek Wolff

Burgemeester Cees van der Knaap uitte zijn enthousiasme voor De Hooge Valk, een dorpscentrum/kulturhus dat in het gebouw van de voormalige Rabobank in De Valk zal komen: ,,Een fantastisch initiatief van de bevolking.’’ Hiervoor moet maar liefst 450.000 euro op tafel komen. ,,Daar zit nog een gat van anderhalve ton, maar hier kan ik geen harde toezeggingen over doen in een tijd van bezuinigingen.’’ Het gemeentebestuur bracht ook een bezoek aan de plattelandswinkel ‘t Schuurtje. ,,Nieuw ondernemerschap met streekproducten, appeltaart en een rustpunt voor fietsers’’, aldus Van der Knaap. Hij en de wethouders werden op die middag op sleeptouw genomen door onder andere Andries Mijnhardt, voorzitter van de belangenvereniging van noordoost Ede en voorzitter van Otterlo’s Belang.

Juist voor Otterlo leek deze avond een doorbraak in de kwestie sporthal voor handen. ,,Ik heb er wel vertrouwen in, dat komt goed’’, aldus Mijnhardt. En ook wethouder Kremers heeft ,,goede hoop dat het tot een goed einde komt’’. Hij sprak naderhand met de gebroeders Meijer, die pleiten voor een relatief grote hal, met twee volleybalvelden. Zij waren erg blij dat ze hoorden dat nu wel wordt gezien dat dit plan realistisch is. ,,Het is betaalbaar, net als de exploitatie. Over een week of twee hebben we dat op tafel’’, aldus Dirk.

Wat betreft het Otterlose Bos zei Mijnhardt dat de belangenvereniging nu officieel bezwaar aantekent tegen de wens van Park De Hoge Veluwe om dit gebied aan de Boveneindseweg met rasters te confisceren. ,,Dat is een bijzondere stap en het is onverkwikkelijk verlopen. Had het Park maar de dialoog gezocht...’’

Wat betreft Harskamp prees Mijnhardt zich gelukkig dat dit dorp - na lange tijd van afwezigheid - nu weer een actieve belangenvereniging heeft met zeven leden. De bouw van Opella’s Smachtenburg speelt hier een grote rol. Een vertegenwoordiger van twee reformatorische kerken pleitte dinsdag ook voor een plek ‘achter fotowinkel Riezebos’ voor ouderen met deze kerkelijke signatuur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie