Melvin van der Voort (20) met zijn concurrent Eddie de Boer.
Melvin van der Voort (20) met zijn concurrent Eddie de Boer. Mariska@motografie.nl

Melvin van der Voort mist kampioenstitel Gamma Yamaha R125 Cup

23 september 2018 om 20:18 Sport/sport

EDE De strijd om het kampioenschap in de Gamma Yamaha R125 Cup bleef tot aan de allerlaatste race van het seizoen ongekend spannend.

Nadat Melvin van der Voort (13) tijdens de voorlaatste wedstrijddag in Emmen de leiding in de tussenstand had overgenomen, maakte Eddie de Boer tijdens de eerste race in Berghem weer de nodige punten goed. De titelstrijd werd beslist in de tweede en laatste race van de dag.

Na een ijzersterke seizoen opening in Assen had Melvin van der Voort zijn visitekaartje afgegeven. De nieuwkomer in de Gamma Yamaha R125 Cup leek niet alleen zijn zinnen te hebben gezet op de Rookies titel voor snelste nieuwkomer, maar ook op het kampioenschap in het overall klassement.

Maar het was een andere rookie, Eddie de Boer, die gedurende het seizoen steeds sterker leek te worden.

 Voor aanvang van de laatste wedstrijd in Berghem had Van der Voort een voorsprong van 10 punten. Met meer overwinningen dan De Boer zou hij aan twee tweede plaatsten voldoende hebben. Het kampioenschap leek nabij.

Na de kwalificaties leek dat scenario erin te zitten, met De Boer op polepositie net voor Van der Voort.

REGEN Melvin van der Voort en Eddie de Boer vonden direct het goede gevoel op het natte asfalt en reden weg van de achtervolgers. Vele valpartijen volgden en de wedstrijdleider besloot in de vijfde ronde de wedstrijd stil te leggen en de niet te herstarten. Dat leverde een overwinning op voor De Boer, die samen met Edenaar Melvin der Voort een voorsprong van ruim 10 seconden had opgebouwd.

Deze beslissing had overigens geen invloed op de eindstand. Melvin van der Voort had nog steeds genoeg aan een tweede plaats in de tweede race om het kampioenschap binnen te slepen.

SPANNING De spanning was te snijden tijdens het doven van het startlicht bij de tweede race, die net zoals de eerste op nat asfalt in de regen verreden werd.

De Boer pakte direct de leiding en Melvin van der Voort sloot aan. Maar aan het einde van de tweede ronde ging het mis.

In de bocht voor start-finish verloor de Edenaar de controle over zijn machine en schoof onderuit. Voordat hij zijn motor weer overeind had was het veld uit het zicht verdwenen en de kampioenstitel verloren.

Dit omdat hij opnieuw onderuit en zijn race niet meer ko vervolgen. Zijn concurrent Eddie de Boer behoefde de race slechts te rijden, wat lukte.

Voor de jeugdige Melvin van der Voort spatte de droom van zijn kampioenschap uiteen. Maar hij toonde zich een echte sportman.

,,Ik was vandaag eigenlijk best relaxed en de eerste race ging gewoon goed. De tweede race wilde het ineens niet meer en ik dacht net voor die crash nog 'uitkijken Melvin. Vooral niet vallen en een bocht later lag ik. Ik dacht eerst nog dat het een slechte droom was, maar toen ik de motor op moest rapen wist ik dat het echt was. Helaas, maar het is gebeurd en ik ga me nu richten op het nieuwe seizoen", besloot Melvin van der Voort.

Eindstand kampioenschap

1. Eddie de Boer

2. Melvin van der Voort

3. Selwin Hamden

Eindstand Rookie kampioenschap

1. Eddie de Boer

2. Melvin van der Voort

3. Galip Satici

Melvin van der Voort (20) wacht op de start.
Melvin van der Voort (li) behaalde een tweede plaats.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie