Afbeelding
Eip Janssen

Schitterende tweede clubcross MAC Harskamp

19 november 2018 om 12:19 Sport/sport

HARSKAMP Ruim 170 motorcrossers uit alle windstreken van het land en soms ver daar buiten (Denen) genoten zondag op het door MAC Harskamp voortreffelijk geprepareerde circuit Motorsportpark Gelderland Midden.

Eip Janssen

Alle klasse winnaars kunnen een bloemetje komen afhalen. Zomaar een opmerking van MAC Harskamp voorzitter Niek van Bree. Maar een die de sfeer bij de tweede MAC Harskamp motorcross goed weer gaf. Niet alleen aan de crossers wordt gedacht maar ook aan het thuisfront.

,,Wie wil zijn geliefde niet een keer verrassen", liet een van de winnaars horen. Het klonk de organisatie als muziek in de oren.

Op een zoals gezegd bijzonder goed geprepareerde baan van het zondag van vroeg tot laat genieten geblazen.

,,De gevoelstemperatuur is ver beneden nul. Maar als ik bij deze cross wedstrijd mag zijn word ik vanzelf warm", liet vlaggenist Anton Streppel uit Apeldoorn weten.

Hij is al decennialang vrijwilliger bij de in zijn ogen mooiste motorcrossclub van Nederland. ,,Ik heb mijn leven lang in de cross wereld mijn plaats gevonden. Wat is er mooier dan door de weeks te helpen die circuit op te knappen. Zondags een mooie clubcross, en morgen (maandag) een rondje langs de velden. Kijken of er wat voor verbetering vatbaar is en dat allemaal onder het toeziend oog van circuit promotor Dik van Wikselaar."

Laatstgenoemde hoort het glimlachend aan. De door de KNMV onderscheiden Van Wikselaar is het liefst op de achtergrond bezig. ,,Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond te treden. Als de crossers tevreden zijn over ons onderhoudswerk geniet ik in stilte."

De Harskamper snelt naar zijn shovel waar anderen de middagpauze benutten om bij te komen. ,,Het moet weer pico bello zijn als de tweede manches beginnen. Ik zou niet willen dat een rijder zijn plaats verspeeld omdat wij (organisatie, Red) iets hebben verzuimd", laat Van Wikselaar nog snel weten.

Maar wie rond het circuit en in de kantine zijn oor te luisteren legt hoort geen wanklank.  ,,Dacht je anders dat zoveel crossers hier komen trainen en wedstrijd rijden", wordt uw verslaggever toegevoegd.

Enigszins beschaamd bij de gedachte alleen al, ga ik de wedstrijden volgen, en de regionale crossers in het bijzonder.

REGIORIJDERS In de gecombineerde klasse Junioren 250 cc kwamen de regio rijders 250cc   Randy Morren (Wekerom) met een vijfde plaats, gevolgd door de Barnevelders Tim van Maanen en Hanno Tijssen goed voor de dag. Op dag winnaar Danny Buitink uit Harderwijk kwamen zij net iets te kort.  

In het Junioren 125cc geweld waren Mick van de Pol uit Leusden) en Milan Bunte (Doornspijk) de besten in hun klassen. Maar de regiorijders de nummers 8 tot en met elf kwamen uit de regio. Zij stonden hun mannetje in het crossgeweld. Jarno Blankestijn (Lunteren) won de gemeente Ede prijs voor Indy Morren (Wekerom), Gino van Amsterdam (Otterlo) en Julian van den Broek (Otterlo).

In het Senioren geweld haalde Lunteraan Henk Pater in de sterk bezette klasse (500cc) een mooie derde plaats.

Mooi regiogeweld in de gecombineerde klasse 500cc Junioren A en B en Veteranen. Op Kootwijkerbroeker Niels Ploeg lijkt geen maat te bestaan. Hij won zijn klasse 500cc junioren A met overmacht. Een mooie maar ook zure vierde plaats voor Harskamper Wout-jan Hooijer. Lunteraan Randy Kieft werd tiende. Bij de Veteranen wist MAC Harskamp voorzitter Van Bree tussen zijn bestuur bezigheden door een mooie zesde plaats te bemachtigen.

Na uren van mooi crossgeweld kwam een einde aan een mooie sportdag. Of zoals een deelnemer het zo mooi uitdrukte: Ik heb gereden voor wat ik waard was. Niets gewonnen maar wel plezier ervoor teruggekregen. En dat is ook onbetaalbaar.

Dag uitslag tweede clubcross 18 november 2018:

65cc Klw

1.Kyshara Das (Enschede)

2.Justin Bruggeman (Hengelo)

3.Jayden Willems (Loenen)

65cc Grw

1. Ray van Gelder (Heukelum)        

2. Dani Heitink (Kamperveen)

3. Lotte van Drunen (Sliedrecht)

85cc Klw

1, Giovanny Fitters (Vlijmen)

85cc Grw

1.Magnus Gregersen (Roedekro Denemarken)

2.Casper Albæk Mortensen (Melby Denemarken)

2.Mirco ten Kate (Nieuwleusen)

125cc junioren A

1. Milan van de Bunte (Doornspijk)

2. Daan van de Bunte (Doornspijk)

3. Ties Bennink (Nijverdal)

125cc junioren B

1. Mick van de Pol (Leusden)

2. Jelle Wemmers (Westervoort)

3. Justin Donck (Ermelo)

125cc senioren

1. Scott Smulders (Alphen)

2. Twan Wagenaar (Epe)

3. Noah Croon (Didam)

250cc junioren A

1. Jonas Rasmussen (Augustenborg Denemarken)

2. Magnus Smith (Helsinge Denemarken)

3. Jordy van Hout (Nijkerk)

250cc Junioren B

1. Danny Buitink (Harderwijk)

2. Ray Boom (Egmond aan de Hoef)

3. Rico Visser (Ermelo)

250cc senioren

1. Joey Bak (Rijssen)

2. Nick Leerkes (Apeldoorn)

3. Rob van de Veerdonk (Lith)

500cc junioren A

1. Niels Ploeg (Kootwijkerbroek)

2. Angelo Bouws (Ugchelen)

3. Thijs Korenblik (Harfsen)

500cc junioren B

1. Tim Brinkbaumer (Zeewolde)

2. Rene van der Kolk (Zwolle)

3. Freddy Halm (Lienden)

500cc senioren

1. Ian van der Kolk (Rouveen)

2. Nicolaj Damsgaard (Monsted Denemarken)

3. Henk Pater (Lunteren)

Veteranen

1.Edwin van Geest (Vianen)

2.Daniel Matthijssen (Arnhem)

3.Marcel Willemsen (Lochem)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie