Afbeelding
Theo Beumer

FC Jeugd begint goed aan tweede periode

25 november 2018 om 17:33 Sport/sport

EDE FC Jeugd heeft een zwaarbevochten 2-0 overwinning behaald op het Utrechtse Sporting'70.

,,Het voetbal was misschien wat minder dan anders. Maar dat lag ook aan het goede spel van de gasten. Meestal krijgen wij de complimenten maar niet de bij behorende punten. Dat het nu een keer andersom uitvalt is ook wel eens lekker", opende FC Jeugdtrainer André Hagen.

Sporting'70 liet vanaf het begin zien niet naar Ede te zijn gekomen om voor het doel te blijven hangen.

De ploeg kreeg wat goede mogelijkheden. Bij FC Jeugd kreeg Altay Tomruk een goede mogelijk om Mustafa Tirgil te bedienen. De middenvelder ging echter voor eigen kans.

Na ruim een kwartier spelen viel de 1-0 eigenlijk uit het niets. ,,Een slim genomen vrije trap waarbij de gasten niets deden. Ilker Ozturk wist goed te profiteren", glunderde Hagen.

De Edenaren hadden wel pech dat binnen het half uur zowel Altay Ozturk (hamstring) als Yunus Özcan geblesseerd het veld verlieten. Met de van vv Barneveld overgekomen Elmeris Avdic en Emre Kandemir ging het spel verder.

In de tweede helft bleef Sporting nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar ook FC Jeugd (Kemal Kandemir) had scoringsmogelijkheden.

Een vrije trap van Koen Muilenberg werd door FC Jeugd doelman Özkan Yilmaz perfect gestopt.

Twee minuten voor tijd besliste Elmeris Avdic na een geweldige solo van Mustafa Tirgil het duel: 2-0.

,,Er was soms wat onnodige irritatie in de ploeg. Ik kende een paar spelers niet terug. Daar moet een reden voor zijn, maar welke weet ik niet", besluit Hagen opgelucht.

FC Jeugd bezet na de 2-0 zege nu in de derde klasse de achtste plaats. In de tweede periode waarin een wedstrijd is gespeeld willen de Edenaren hoge ogen gooien.

Zondag voert de reis naar UVV (Utrecht) dat met een punt meer zevende staat.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie