Afbeelding
Theo van Dam

NK Wielrennen dit jaar in Ede

5 januari 2019 om 19:03 Sport/sport NK wielrennen 2019 in Ede

EDE Het Nederlands kampioenschap wielrennen is 26, 29 en 30 juni in Ede. Dat heeft de wielerbond KNWU zaterdag bekendgemaakt.

De KNWU, organisator Golazo en de Nederlandse wielerploegen slaan de handen ineen om op 26, 29 en 30 juni een mooi wielerfeest te creëren in Ede. In 2018 wonnen Chantal Blaak en Mathieu van der Poel de wegwedstrijden.

Burgemeester Rene Verhulst van Ede: ,,Het heuvelachtige landschap in en rond Ede is dé reden waarom het NK Wielrennen in Ede thuishoort. Door de hoogteverschillen en de mooie omgeving met paarse heide, uitgestrekte bossen en zandverstuivingen is er een uitdagend en prachtig parcours mogelijk."

Wethouder sport Peter de Pater vult hierop aan: ,,De aanloop naar het NK zullen we ook gebruiken om de fietsmogelijkheden in en rondom Ede, als Veluwe gemeente, verder onder de aandacht te brengen. We hebben naast MTB routes voor elke fietser wat wils. Je kunt tientallen kilometers door de natuur rijden." Ede staat in 2019 in het teken van het herdenken van 75 jaar Airborne op de Ginkelse Hei in Ede.

De komende weken zal organisator Golazo, samen met de gemeente Ede in nauw overleg met de KNWU en de Nederlandse wielerploegen, een parcours samen stellen rondom Ede.

PROGRAMMA Het NK Wegwielrennen wordt op drie dagen verreden. Op woensdag 26 juni vindt het NK Tijdrijden plaats voor beloften, vrouwen en mannen. Zaterdag 29 juni zijn de wegwedstrijden van de vrouwen elite en beloften. Op zondag 30 juni strijden de mannen elite om de rood-wit-blauwe trui in de wegwedstrijd.

Thorwald Veneberg. ,,Dit wordt het tweede jaar waarin we het NK samen met Golazo organiseren. Ook dit jaar gaan we er samen met de ploegen een mooi wielerfeest van maken voor alle wielerfans. Het moment in het jaar waarin al onze Nederlandse toppers in eigen land te bewonderen zijn! Met Ede als mooie centrale locatie zijn we dan ook heel blij. Naast een attractief parcours voor spannende wedstrijden is het verhogen van de fanbeleving een belangrijk speerpunt."

Dimitri Bonthuis, namens organisator Golazo: ,,Naast de tijdrit en de wegwedstrijden organiseren we in Ede verschillende activiteiten voor het publiek. Zo kunnen recreatieve fietsers het NK parcours verkennen tijdens de NK toertocht. Rondom de wedstrijden zullen we samen met lokale horeca en diverse partners onder meer een mooi wielercafé voor het publiek opzetten."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie