Afbeelding
Familie Van der Voort

Melvin van der Voort talentvol motorcoureur

9 januari 2019 om 10:10 Sport/sport

EDE Met Melvin van der Voort (13) heeft de Nederlandse motorsport goud in handen. Insiders voorspellen de Edenaar een glanzende carrière.

Eip Janssen

,,Wat ik wil doen? Mijn uiterste best doen om ooit wereldkampioen te worden. Als dat lukt wordt een droom waar. Maar als het niet lukt, wil ik niet het verwijt krijgen het ergens te hebben laten liggen", vertelt de talentvolle motorcoureur.

Zijn carrière voltrekt zich in een vogelvlucht zonder weerga.

,,Op zesjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste crossmotor, een KTM SX 50. Daarna kreeg ik een 65cc motor waarmee ik vele gewonnen clubwedstrijden reed."

Nadat hij op 11-jarige leeftijd wegens een zware blessure langere tijd niet kon rijden, werd in 2017 een nieuwe start gemaakt.

,,Ik startte bij de NSF 100 Championship. Een jaar later kreeg ik dispensatie om op een Yamaha R125 te mogen starten. Het eerste succes ontstond april 2018 door gelijk een pole position te pakken. Dat is de beste startplaats in een wedstrijd. Bijna alle wedstrijden dit seizoen mocht ik van kop vertrekken", zegt hij zelfverzekerd.

SPANJE Dat de 13-jarige bijna elk weekeinde de snelste rondetijd neerzet, vertelt zijn vader vader Cees van der Voort en passant.

,,Bescheidenheid hoort net zo bij me als het behalen van successen. Je kunt je wel op de borst kloppen, maar uiteindelijk tellen alleen de resultaten. En wie hoog klimt kan laag vallen, is ons credo", gaat de jonge coureur verder. Melvin van der Voort haalt in de hoog aangeschreven Yamaha R125 cup een tweede plaats in het eindklassement.

,,En als debutant ook de 'snelste Rookie'. Je wilt graag eerste worden maar hier ben ik ook blij mee", aldus Melvin van der Voort.

'Opgenomen in opleidingsteam' 

Komend seizoen 2019 brengt mooie vooruitzichten.

,,Ik ben door de landelijke bond opgenomen in het KNMV opleidingsteam. De begeleiding bestaat uit de coaches Roy ten Napel en Leon Bovee, Albert Jan van Dokkum (monteur) en manager Barry Venema. De maand maart trainen in Spanje en op het circuit van Assen", gaat de scholier aan het Marnix College verder.

Hij beseft dat het geen snoepreisjes worden en de eisen hoog zijn.

,,Ik zet er echt alles voor aan de kant. De motivatie, goede houding en fysieke arbeid moet ik zelf leveren. Het einddoel is WK supersport in 2021. Dat lijkt ver weg maar het zijn twee jaar waarin je je moet laten zien. Ik krijgt een NOC/NSF topsportstatus maar een aantal kosten moet ik zelf ophoesten. Wat zou het mooi zijn als men ons wil sponsoren. Wat ik kan bieden? Heel veel. Iedereen is welkom via info@melvinracing.nl. Ik reageer altijd."

Hoewel het Van der Voort in zijn geliefde motorsport voor de wind gaat, heeft hij nog een droom.

,,Ik zou graag aan de Spaanse competitie deelnemen. Daar mag je met 13 jaar wel op een grote baan rijden. En wat zou het mooi zijn als ik in een fabrieksteam kom. Er zijn contacten, dus wie weet volgt er binnenkort meer mooi positief nieuws", besluit hij van oor tot oor glunderend.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie