DTS Ede viert wederom een doelpunt DTS Ede

DTS Ede vrouwen spelen verdriet van zich af

10 februari 2019 om 14:00 Sport/sport Deel je nieuws

‘A team is not a group of people who work together. It’s a group of people who trust each other.’ Dat DTS Ede Vrouwen een sterk team is, hebben ze na deze zware week, met het verlies van Fred Helbling, vader van trainster Linda Helbling wederom bewezen.

Afgelopen zaterdag stond de eerste van de reeks ‘finales’ op het programma tegen sc ’t Zand. Het is geen geheim dat de vrouwen van DTS het kampioenschap willen behalen en vooraf werd al gezegd: goed voetballen mag, werken moet. Dat werken hebben ze zeker gedaan, maar ook met goed voetbal, ondanks de bijzondere scheids die vandaag floot.

Vooraf aan de wedstrijd gaf de scheidsrechter al aan: schelden levert een gele kaart op, maar bij hem was er nog één ding wat geel op zou leveren: hé scheids! Iets wat je vaak op de velden hoort, zeker met de emoties die bij het voetballen komen kijken.

Na 4 minuten liet de scheids al weten dat hij van de regeltjes was, de keepster van sc ‘t Zand pakte de bal nogmaals op nadat ze hem uit haar handen liet vallen en de bal stil lag op de grond, dit resulteerde in een indirecte vrije trap voor de vrouwen van DTS in het strafschopgebied. De vrije bal werd in tweeën genomen, waarbij Daphne van Kruistum keihard binnenschoot: 0-1. In de 15e minuut mocht Sofie Houba al tekenen voor de 0-2 en in de 23e minuut stond het al 0-3, een corner van Daphne van Kruistum werd binnen gekopt door Willeke Pater. Dit was tevens ook de ruststand.

In de tweede helft werden de ruimtes wat groter en werd het ook voor DTS makkelijker om door de verdediging van sc ’t Zand te spelen. Daarmee werden er ook veel (grote) kansen gecreëerd. In de 58e minuut tekende Carolien Filippo voor de 0-4 na een mooie individuele actie op de achterlijn. Hierna hielden de kansen niet op, maar wel het plezier in het spelletje. De scheidsrechter liet zich vaak onnodig gelden, waar het een sportieve wedstrijd was, vond de scheids het nodig om ieder duwtje of praatje af te fluiten. In de 84e minuut werd het helemaal gek, waar Kirsten Koopmans en Morena Blankestijn in een 2 tegen 1 situatie op de keeper af konden gaan, werd er afgefloten voor buitenspel. Merkwaardig, gezien ze een aantal meter achter de verdediging stonden. Uiteraard lopen de emoties hierbij hoog op en schoot Kirsten de bal weg en riep zei: ‘donder op man’ in zichzelf, niet tegen een van de leiders maar omdat haar onrecht werd aangedaan. De scheidsrechter besloot hiervoor een rode kaart te geven, waar totaal geen aanleiding voor was gezien de sportieve wedstrijd. Hiermee werd de scheids ‘man of the match’. Na dit akkefietje waren de meiden aangedaan, maar zette Daphne van Kruistum nog de 0-5 op het scorebord. Dit was dan ook de eindstand.

DTS Ede vrouwen heeft deze wedstrijd laten zien wat een team is en mogen dinsdag aantreden tegen vv Alkmaar voor de beker. Zij spelen dan thuis om 20.00 uur, zaterdag spelen ze thuis om 12.15 uur tegen SSS.