Van Gent Finaleweken: Ede/Victoria verrassend makkelijk langs Wageningen

16 maart 2019 om 18:05 Sport/sport Finaleweken 2019

EDE Ede/Victoria verwachte vooraf een lastige klus tegen Wageningen. Zeker ook omdat vijf sterkhouders ontbraken. Achter was de conclusie dat de 'kleine derby' verrassend makkelijk werd gewonnen: 4-0.

,,Dit was de eerste keer dat ik de echte weerstand van Wageningen miste'', had Erdinç Kadioglu gezien. ,,Wij hadden vanaf het begin het initiatief. Veel balbezit, waarbij de restverdediging ook redelijk goed was.''

De Edenaren wisten het verschil voor de rust in twee doelpunten uit te drukken. De Wageningse doelman kreeg een schot van Ilias El Jafoufi niet onder controle. De rebound was voor Zakaria Al Kubhe Belhaj.

,,De 2-0 was een wereldgoal van 'Moes' (Mohammed Messaoui). Met een kapbeweging zette hij twee, drie verdedigers en de doelman op het verkeerde been'', glunderde de Ede/Victoria trainer.

,,De tweede helft was minder van onze kant. Het tempo was lager. Zakaria Al Kubhe (op archief foto), voor mij 'the man of the match', scoorde de 3-0. De 4-0 was een benutte strafschop van Omid Hassani. Die hadden wij gekregen na opnieuw een mooie actie van Mohammed Messaoui.''

,,Vorige week was het verlies tegen Valburg een domper. Nu hebben wij ons goed hersteld. Ik wil nog de naam van Mo Hamdaoui noemen. Die deed het als verdedigende middenvelder heel goed'', benadrukte Erdinç Kadioglu.

Die staat met Ede/Victoria nog op een vijfde plaats. ,,Het verschil met Fortissimo, de nummer drie is een punt en een wedstrijd meer gespeeld. Op 6 april is de onderlinge wedstrijd. Die kan nog wel eens belangrijk worden voor de nacompetitie'', kijkt de vertrekkende trainer al vast vooruit.

Komende week komt Wodanseck op de Hoekelumse Eng op bezoek.