Van Gent Finaleweken: Zuur puntverlies SDS'55

23 maart 2019 om 18:55 Sport/sport Finaleweken 2019

WEKEROM SDS'55 heeft tegen CJVV een 2-2 gelijkspel behaald.

,,Ik moet eerlijk zeggen dat ik er vooraf misschien voor had getekend. Ik ken CJVV als een uitstekende ploeg. Maar achteraf baal ik als een stekker. Twee keer verliezen we een voorsprong op het moment dat de klok op vallen staat. Een zondagsschot en een klutsbal. Deze twee punten zijn ons min of meer afgepakt. Jammer voor het elftal dat als kerels heeft geknokt", opende SDS '55 trainer Marcel van der Hoop.

Hij zag zijn ploeg al binnen tien minuten op een 1-0 voorsprong komen. Uit een goed genomen vrije trap wist Harold Vliem koppend te scoren.

,,Daarna hielden we het overwicht en kregen kansen. Maar het was te vaak net niet. De gelijkmaker in blessuretijd was zuur. De 1-1 kwam op naam van Evan Holtewes. Uit het jubelen van de CJVV-spelers kon je al opmaken dat dit een onverwacht gelukje was", stipte de trainer aan.

Hij zag ook in de tweede helft zijn ploeg domineren.

,, Op alle fronten troefden we CJVV af. De 2-1, een schitterend doelpunt van Lennart Ploeg was dan ook verdiend. Wat we ons zelf misschien moeten aanrekenen is het gegeven dat er geen 3-1 op het scorebord komt."

Drie minuten in blessuretijd straft CJVV dat via een klutsbal (Daan Noorman) af.

,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ook realist. Drie wedstrijden (Batavia, Otterlo en CJVV) is er goed gespeeld. Slechts twee punten levert dat op terwijl zeker vijf en misschien wel zes reëel was geweest. Maar met deze spirit en teamgeest komt de beloning zeker. P./D-wedstrijden om het derdeklasser schap wordt het voor SDS '55 zeker niet. Daar durf ik mijn handen voor in het vuur te steken", sluit Marcel van der Hoop af.

SDS '55 neemt in de derde klasse nu de elfde en veilige plaats in. De Wekerommers hebben 19 punten verzameld. Hetzelfde aantal dan AGOVV dat een slechter doelsaldo telt. Daarna volgt Rood Wit '58 met 15 punten maar een wedstrijd minder gespeeld. Voor hekkensluiter Barneveld (zes punten) lijkt de strijd gestreden.

Zaterdag komt het op de zesde plaats staande VIOS V op bezoek.