Van Gent Finaleweken: Ede/Victoria kan Dodewaard een helft bijbenen

14 april 2019 om 07:36 Sport Finaleweken 2019

EDE Ede/Victoria kon Dodewaard een helft bijbenen. Met het uitvallen van Mohammed Ouardi en geen wissels op de bank was het na een klein uur spelen over en uit voor de Edenaren. De teller stopte bij 2-7.

,,Wij speelden op zich een goede eerste helft'', keek Erdinç Kadioglu terug. Kwamen ook op 1-0 voor via Rameau Heerebout (op archief foto). Dodewaard wist via counters die stand om te buigen (Demi de Wit en Jelmer Hendriksen). Opnieuw Rameau Heerebout scoorde gelijkmaker: 2-2.''

,,In de tweede helft konden wij nog even mee. Maar na het uitvallen van Ouardi moesten wij met tien man verder. Door diverse omstandigheden hadden wij geen enkele wissel op de bank zitten. Zaterdagmorgen waren er dat nog drie geweest'', baalde de trainer. ,,Hoewel wij ook nog wel kansen kregen, liep het leeg bij ons.''

Jelmer Hendriksen (2x), Bjorn Looijen, Thijme van Dijken en Pieter-Jan de Wit legden de thuisploeg op de slachtbank.

,,De doelstelling van minimaal een periodetitel laten wij varen. De laatste wedstrijden missen wij elke keer een groot aantal spelers. Vandaag waren sterkhouders als een Sabahudin Becic, Yakub Ozasik, Yahya Hotak en doelman Robbie Pesch niet van de partij. Zaak is nu in ieder geval de competitie uit te spelen. Dan is het voor het grootste gedeelte van deze selectie klaar bij Ede/Victoria'', besluit Erdinç Kadioglu.

Ede/Victoria bivakkeert op een zesde plaats. Zaterdag wordt de eerder afgelaste wedstrijd tegen Wodanseck ingehaald.