Afbeelding
foto: Peter van Veen

Van Gent Finaleweken: BIT.NL doet aardige zaken

14 april 2019 om 11:22 Sport

EDE De tafeltennissers TTV BIT.NL wisten in Gouda bij Vriendenschaar een 4-6 zege te behalen.

Het trio BIT.NL spelers Laurens van Raadshoven, Maarten Loeve en Yorick Schurink (archieffoto) had daarbij niet over geluk te klagen.

Bij de thuisclub viel een speler uit en dat leverde twee winstpartijen op zonder tegenstand.

Hoewel zaterdagavond nog niet alle uitslagen bekend waren kunnen de Edenaren op eigen kracht het tweede divisie schap volgende week veiligstellen.

Dan komt het op de tweede plaats staande Pecos 2 op bezoek. De heenwedstrijd werd weliswaar met 3-7 verloren, maar in menige game waren de Edenaren niet kansloos.

Enige tegenvaller in het Edese kamp was de offday van kopman Maarten Loeve. Normaal goed voor twee of drie punten wist hij deze keer alleen een reglementaire partij op zijn naam te schrijven.

De winst zat hem in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Bij een 2-6 stand moesten in de laatste twee wedstrijden nog twee punten worden afgegeven.

De Edese punten kwamen op naam van Laurens van Raadshoven 1, Yorick Schurink 2 en het dubbelspel. Dit gevoegd bij twee reglementaire zeges bracht het totaal op zes.

BIT.NL gaat dus met Vriendenschaar en Hilversum 3 uitmaken welke ploeg degradeert. De Edenaren hebben bij een gelijk aantal punten het voordeel dat twee keer van Vriendenschaar werd gewonnen. In de tafeltenniscompetitie beslist bij gelijk aantal punten het onderlinge resultaat.

REACTIE ,,Een goede uitslag vandaag (zaterdag) neergezet. Yorick Schurink is in supervorm. Hij had het in geen enkele partij moeilijk. Zelf had ik een mindere dag. Maar gelukkig hebben mijn teamgenoten dat goed gemaakt", opent Maarten Loeve zijn terugblik. 

De 4-6 zege in Gouda betekent komende zaterdag week tegen Pecos 2 spanning.

,,Tegen Pecos moeten we punten sprokkelen en dan afwachten wat de concurrentie doet. Wij beginnen als eerste, een uur later volgt Vriendenschaar en weer een uur later Hilversum. Of dat van invloed kan zijn? Dat weet je nooit. Maar we moeten het gewoon zelf doen.  Punten scoren en de druk bij de andere twee teams leggen", besluit de BIT tafeltennisser gedecideerd.

Uitslagen voor zover bekend:

Vriendenschaar 1 – BIT.NL 1 4-6

Sv Red Star '58 1 – Hilversum 3 (voorlopig 2-8)

Pecos 2 – Red Stars 1 (5-5)

Voorlopige stand;

1. Red Stars 1 9-65 Kampioen

2. Pecos 2 9-52

3. BIT.NL 9-43

4. Vriendenschaar 9-43

5. Hilversum 3 9-42

6. SV Red Star '58 9-25 Degradatie

Programma laatste speelronde:

BIT.NL – Pecos 2 14.00

Vriendenschaar – SV Red Star '58

Hilversum3 – Red Stars 1

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie