Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: BIT.NL alsnog gedegradeerd

20 april 2019 om 21:39 Sport

EDE Lang leek de kleine 4-6 nederlaag tegen het als tweede geëindigde Pecos 2 voor de Ede tafeltennissers van BIT.NL voldoende voor handhaving in de tweede divisie.

Eip Janssen

,,Dat gevoel had ik ook. Samen met Vriendenschaar en Hilversum 3 moest worden geknokt voor handhaving. Omdat niet alle wedstrijden gelijktijdig begonnen was het afwachten op de eindstanden. BIT.NL was om half zeven klaar. Toen was al bekend dat Vriendenschaar met 10-0 van SV Red Star'58 had gewonnen. Rond 20.00 uur kwam het bericht dat Hilversum 3 kampioen Red Stars de eerste nederlaag had toegebracht. BIT.NL komt uiteindelijk twee punten tekort voor handhaving. De stand geeft een punt aan maar bij gelijk eindigen telt het onderlinge resultaat. Dat was in het voordeel van Hilversum 3 met 9-11", moest BIT.NL speler Yorick Schurink vaststellen.

BIT.NL komt in de najaar competitie 2019 nu uit in de derde divisie.

,,Dat zullen we doen met het huidige kwartet spelers Maarten Loeve, Tom Hanegraaf, Laurens van Raadshoven en ondergetekende", keek de Edenaar vast vooruit.

GEMOTIVEERD Het team speelt zich een uur van tevoren warm. Gemotiveerd zijn ze zeker maar dat is Pecos 2 ook. Zij zijn in de bijna sterkste opstelling verschenen en zullen niets schenken.

,, Zo hoort het ook", reageert Yorick Schurink vooraf. Wellicht in zijn hart wat andersdenkende. Maar dat is in een echt amateur tafeltenniswereld niet zo vreemd. Integendeel het geeft de hobbysfeer maar ook het wederzijdse respect in het tafeltennis goed weer. Sportiviteit viert hoogtij zowel binnen als buiten de lijnen. Dat mag best in vergelijking met andere sporten worden geconstateerd.

Alsof hij het heeft gehoord reageert Pecos speler René Watereus.

,,Ik gun het de collega's van BIT.NL wel. Maar achter de tafeltennistafel moeten ze het zelf afdwingen. Dan wil je gewoon winnen." Watereus wint twee partijen en buigt alleen voor Maarten Loeve in vijf games.

BIT.NL ging als een raket van start. Maarten Loeve en Yorick Schurink brachten de Edenaren op een 2-0 voorsprong tegen de ploeg uit Oegstgeest.

Yorick Schurink en Maarten Loeve dragen de hoofdmacht van BIT.NL. Beide spelers scoorden in het persoonlijke klassement 65 procent van het mogelijke aantal punten. 

De teamgenoten Laurens van Raadshoven (22%) en Tom Hanegraaf (7%) bleven achter. De sterkste BIT.NL speler Robertjan van der Heijden scoorden honderd procent maar speelde slechts een keer mee.

,,Ik ben over mijn spel zeker niet ontevreden dit seizoen. Waarom ik van BIT.NL eerder naar SKF en weer terugging? Deze club is van kinds af aan mijn club. Mijn vriendin (Alice Barendrecht) speelde bij SKF en ik wilde kijken waar mijn plafond lag. Bij het prestatief ingestelde SKF kon dat wat beter dan hij hier. Bij BIT.NL draait het wat meer om de breedtesport. Ik heb bij de Veenendalers veel geleerd. Dat komt me nu goed van pas. Hoe ik het seizoen zie? Licht teleurstellend met als dieptepunt Hilversum 3 uit. Een 2-8 nederlaag in een wedstrijd waarin weinig tot niets lukte. Thuis wonnen we nog met 7-3. Misschien moeten we achteraf wel constateren dat we het daar hebben laten liggen", gaat Yorick Schurink verder.

Na de 2-0 voorsprong verloor Laurens van Raadshoven nipt zijn eerste enkelspel in vijf games. Ook het dubbel Loeve/Schurink ging in vijf games onderuit.

,,9-11 in de laatste en beslissende vijfde game. Dan moet je soms ook wat geluk hebben", meende Schurink.

Kopman Maarten Loeve boekte twee zeges, terwijl Yorick Schurink en Van Raadshoven eenmaal zegevierden.

,,Afgesproken was dat Maarten en ik alle wedstrijden spelen. Tom Hanegraaf en Laurens van Raadshoven wisselen elkaar af. Dat is afhankelijk van de tegenstander. We zijn een echt team, dat zie je ook vanmiddag waarbij Tom ons komt inspelen. Dat hoef je niet eens te vragen", aldus de proces specialist bij een dochterbedrijf van ABN-AMRO.

Schurink denkt dat dit team in de derde divisie absoluut een rol van betekenis zal gaan spelen. Zijn er nog wensen?

,,Die zijn er altijd. We houden onze oren en ogen open als er een speler bij ons wil komen tafeltennissen. Het is wel investeren in je zelf want aan betalen doet de club gelukkig niet. De spelers maken zelf de speelzaal klaar, arbitreren, ruimen op. Kortom de zelfwerkzaamheid is groot. Of een coach daarbij zou helpen? Misschien wel. Nu corrigeren we elkaar. Vragen in overleg een time out aan. Er zitten aan een vaste coach voor- en nadelen. Maar persoonlijk zou ik er niet op tegen zijn", besluit Schurink.

Uitslagen 20 april:

Vriendenschaar - SV Red Star'58 10-0

BIT.NL - Pecos 2 4-6

Hilversum 3 - Red Stars 6-4

Eindstand tweede divisie:

1. Red Stars 1 10 -71

2. Pecos 2 10 - 58

3. Vriendenschaar 1 10 - 53

4. Hilversum 3 10 - 48

5. BIT.NL 10 - 47 Degradatie

6. SV Red Star '58 10- 25 Degradatie

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Eip Janssen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie