Fortissimo VR1 naar finale
Fortissimo VR1 naar finale Jip van de Peppel

Vrouwen 1 van K.S.V. Fortissimo schijven historie door het behalen van de finale van het KNVB bekertoernooi.

21 april 2019 om 20:57 Sport/sport Deel je nieuws
Zaterdag 20 april stond de halve finale van de KNVB beker op het programma voor onze meiden van vrouwen 1 van Fortissimo. staf, speelsters en meegereisde supporters werden hartelijk welkom geheten op sportpark De Bijenkamp in Eibergen. Vanaf de 1e minuut bleek al snel dat thuisclub FC Eibergen heel volwassen speelt en bij de meiden van K.S.V. Fortissimo hadden de zenuwen de overhand. Voor rust had de thuisclub het lastig met de onbekende opponent. De thuisclub maakte een timide indruk en verscheen slechts zelden voor het doel van Fortissimo. Ook de gasten kregen nauwelijks uitgespeelde kansen. De Eibergse backs Manon Hengeveld en Heleen Blaauw hadden intussen wel hun handen vol aan de snelle en behendige vleugelspitsen. Eibergen had meer balbezit maar Fortissimo kregen wel wat meer kansjes om de score te openen. In de 17e minuut was er de eerste echte poging van Fortissimo. Een gevaarlijke voorzet kon daarbij nog net voor de doellijn worden weggehaald. Twee minuten later was Veerle Lindner dicht bij een treffer, maar de bal belandde op de vuisten van keeper Kyra Arnoldussen. Er werd door beide teams niet gescoord in de 1e helft. in de 2e helft wist Fortissimo van tijd tot tijd gevaarlijk te worden maar ook Eibergen wisten hun kansen te creëren maar beide keepers stonden goed te keepen. Kyra Arnoldussen wist na ongeveer 55 minuten te hebben gespeeld 2 belangrijke reddingen te verrichten om haar doel schoon te houden. 10 minuten laten bleek deze reddingen nog belangrijker te zijn want in de 61e minuut schoot Christien Lieftink de bal achter de keepster van Eibergen. Lang kon Fortissimo echter niet genieten van de voorsprong omdat Veerle Lindner de thuisclub 2 minuten later op 1-1 kopte. beide teams probeerde de voorspring op het scorebord te zetten maar het was Pamela Zeggelaar die voor Fortissimo de 1-2 in het net liet verdwijnen in de 75e minuut. de thuisclub probeerde in de laatste minuten alles op alles te zetten maar ondanks de flinke extra tijd van 9 minuten kwam de thuisclub niet meer aan scoren toe waardoor vrouwen 1 van K.S.V. Fortissimo naar de finale van de KNVB beker gaan.