Afbeelding
Familie Heij

Van Gent Finaleweken: DES Lunteren speler Arwin Lammers Edes sneldamkampioen

10 mei 2019 om 16:02 Sport Finaleweken 2019

LUNTEREN De afgelopen twee weken werd bij DES Lunteren het Jac. Hensen sneldamkampioenschap van de gemeente Ede gehouden.

Na vele soms zeer intensieve speelronden bleek DES Lunteren speler Arwin Lammers in het tweeëndertig koppige dammersgeweld de sterkste.

De 32 dammers kwamen van de damclubs DES Lunteren, DCE Ederveen en het Edese De Kroonschijf. Zij waren verdeeld over de Hoofdklasse, Eerste klasse, Tweede klasse inclusief huisdammers.

De sfeer zal er al snel in en vooral bij de wedstrijden in de tweede klasse werden er veel fouten gemaakt en menige speler ging ook nog eens door zijn vlag op de klok.

Arwin Lammers speler van damclub DES Lunteren was veruit de sterkste in de Hoofdklasse. Hij wist na twee speelavonden maar liefst 32 punten uit 18 wedstrijden te behalen. Lammers die geen enkele nederlaag leed most wel vier remises toestaan.

De concurrentie bleef op behoorlijke achterstand. DES Lunteren speler Arno Bos behaalde 21 punten en werd tweede. De kampioen van de afgelopen twee edities (Gerrit Stunnenberg uit Bennekom) moest dit jaar 2019 genoegen met een derde plaats.

In de eerste klasse was het de Lunterse damster Melanie Voskuil degenen die de titel opeiste. Voskuil had de laatste tijd weinig gedamd maar liet zien het sneldammen nog niet verleerd te zijn.

DAMSTER Melanie Voskuil behaalde 25 punten uit 16 wedstrijden, gevolgd door met 23 punten. D.C.E. Ederveen voorzitter Johan Kuijkhoven (21 punten) kreeg het brons omgehangen.

In de tweede klasse liet de Ederveense dammer en landelijk damarbiter Jan Lagerweij zien ook goed te kunnen sneldammen. Lagerweij behaalde de maximale score van 26 punten en hield de nummers twee en drie op grote afstand. Dat waren Henk Zuidland en Reinard van de Lagemaat met 21 punten.

Bij de huisdammers was Rik van de Weerd de grote winnaar. De Edervener behaalde 16 punten en bleef hiermee Willem Achterberg zes punten voor.

De prijsuitreiking werd verricht door de DES-voorzitter Jaap Heij in samenwerking met medeorganisator Geurt Hendriksen.

Alle prijswinnaars kregen een mooie beker en natuurlijk een wisselbeker in de verschillende klassen.

DES Lunteren kijkt terug op een geslaagd sneldamkampioenschap en zal de komende periode nog meer toernooien organiseren in verband met het 60-jarig jubileum dat in september uitgebreid wordt gevierd.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie