Van Gent Finaleweken: Edesche Boys naar verdiende zege

12 mei 2019 om 16:59 Sport Vliegtuigen Lelystad over Ede

EDE Edesche Boys heeft het Arnhemse De Paasberg met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

,,Een dik verdiende zege voor een hardwerkende ploeg. Vorige week zag ik al dat de vechtlust weer terug was tegen Babberich. Alleen verzuimden we dat in doelpunten uit te drukken", opende interim-trainer Bert Andree.

Hij keek vanaf het begin zijn ogen uit. Dat zal de aanwezige nieuwe trainer Frank Koch ook hebben gedaan. De Boys speelde fris en fruitig en creëerden de nodige kansen.

,,Binnen tien minuten zette Vincent Lengkeek (archieffoto) ons op een 1-0 voorsprong. Dat was ook de ruststand."

In de rust had Andree zijn manschappen opdracht gegeven door te gaan met aanvallen.

,,Dat kon ook want De Paasberg was meer onderling bezig dan met ons. Maar een moment van onoplettendheid betekende de 1-1 (Angelo van Maaren)", had de Edesche Boys trainer gezien.

De thuisclub pikte het goed op en Jeffrey Fonseca en Khalid Koukouh zorgden een kwartier voor tijd voor een geruststellende 3-01 voorsprong.

,,Er waren nog kansen op meer. Maar het is goed zo. De ploeg moet hongerig blijven", grapte Bert Andree besluitend.

Edesche Boys gaat zondag op bezoek bij kampioenskandidaat Loo.