Van Gent Finaleweken: Ede/Victoria 2 wint van EMM

18 mei 2019 om 20:48 Sport Finaleweken 2019

EDE Na een hectische week bij Ede/Victoria, werd gewoon weer een competitiewedstrijd gespeeld. Bij EMM werd knap met 1-3 gewonnen.

Na het vertrek van trainer Erdinç Kadioglu, was besloten dat Danny Suitela, al vastgelegd als trainer voor het nieuwe seizoen, het de twee resterende wedstrijden zou afmaken. ,,Dat heb ik met het complete tweede elftal gedaan. Hun wedstrijd is verschoven. Het is een vriendenelftal wat goed kan voetballen. Een aantal daarvan heeft bij DTS Ede in de jeugd nog op divisie niveau gespeeld.''

,,Wij hadden een middenveld om de vingers van af te likken'', gaat Suitela verder. Die zag zijn ploeg bij rust met 0-1 voor staan door een doelpunt van Matthijs Aalbers. ,,Als het 0-3 had gestaan, had EMM ook niets mogen zeggen.''

,,Omdat de jongens maximaal een keer per week trainen, moesten wij na rust gedoseerd spelen. Wij kregen nog wel de 1-1 om de oren. Maar binnen een minuut zorgde Davey Nap voor de 1-2. Na een overtreding op dezelfde speler kregen wij nog een strafschop'', had Suitela gezien. Jacco Bleijenberg maakte vanaf de stip geen fout.

,,Mooi dat de jongens dit wilden doen. Ik hoop dat zij komende week tegen Veluwse Boys ook het seizoen willen afsluiten'', besluit Danny Suitela.