Ted Walker

Van Gent Finaleweken: DVO wint opnieuw van PKC

19 mei 2019 om 10:29 Sport Finaleweken 2019

BENNEKOM Voor de tweede keer dit veldseizoen was DVO/Accountor te sterk voor PKC/SWKGroep. In Papendrecht werd het 20-21.

,,Het gaat bijna normaal worden'', lachte trainer Richard van Vloten. ,,Uit de uitslagen en de verslagen wisten wij dat zij op dit moment niet in hun beste doen zijn. De intentie was dan ook daar te winnen. Als wij het tactisch goed zouden spelen, was er zeker een kans.''

In de eerste helft ging het gelijk op. De Bennekommers kwamen even op drie voorsprong: 5-8. Maar halverwege was het weer gelijk: 11-11. ,,Ook in de tweede helft ging het om en om. Bij 19-17 achter, heb ik een time out aangevraagd. Vanaf dat moment wisten wij het nog om te draaien. Uiteindelijk win je met 20-21.''

,,Wij gingen op dat moment ook beter om met de warrig fluitende scheidsrechter. Die gaf bij het naar binnen komen veel stippen. Het winnende doelpunt viel een kleine minuut voor tijd. Wij brachten onze topscorer Gertjan Meerkerk (op archief foto) in stelling, die goed afrondde.''

Met de overwinning stelde DVO twee wedstrijden voor het einde ook definitief het behoud van een plaats in de ereklasse vast. ,,Zowel in de zaal als op het veld zijn wij daar redelijk makkelijk in geslaagd. Dat was ook onze doelstelling, die dus geslaagd is'', concludeerde Van Vloten.

DVO staat nu op de derde plaats. In theorie is nog een plaats in de play-offs mogelijk. ,,Dat is echt dromen. Wij moeten zaterdag eerst naar Driebergen, waar Dalto de tegenstander is. Thuis hebben wij gelijk gespeeld. Hoewel wij terugkwamen van een achterstand van tien punten, is het hun enige punt tot dusverre. Wij hebben wat recht te zetten. Daarna zien wij wel verder'', besluit Richard van Vloten. DVO sluit het seizoen af op 1 juni thuis tegen TOP.

Doelpunten DVO; Gertjan Meerkerk 6, Koen van Roekel 4, Chris van Haren en Roos Scherrenburg 3, Robbe de Wit en Saskia van der Zee 2 en Isa Klein Tuente 1.