Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Honkballers wachten op eerste punten

Sport Finaleweken 2019

Ede De Edese honkballers van Moorfielders zijn er niet in geslaagd het Apeldoornse Robur '58 te verslaan. Op eigen veld werd een 5-8 nederlaag geleden.

Daarmee blijft Moorfielders in de tweede divisie hekkensluiter. Nu met vier punten achterstand op Robur'58.

,,Je hoopt op winst. Dan zouden we gelijkkomen", opende trainer/aanvoerder/pitcher Max Verkleij.

De eerste inning werd afgesloten met een 1-1 tussenstand. ,,Hierna snoepte Robur '58 met de slagploeg in elke inning wel een puntje mee. Na vijf inningen stond het 1-7 in Apeldoorns voordeel", ging Verkleij verder.

Met de honken vol in de zevende inning sloeg Max Verkleij met een dubbel twee punten binnen. ,,Hierna leek een homerun geslagen te worden door Hans Wester. Maar door de sterke tegenwind wist de Apeldoonse buitenvelder de bal net boven het hek weg te plukken", had Verkleij gezien.

Geen 6-7 maar een 3-7 tussenstand dus. Verdedigend was Moorfielders weer sterk. Er werden meerdere dubbelspelen afgewerkt.

In de achtste inning werd het 3-8. De Edese ploeg zette nog een keer aan. Het was Hans Wester die de bal over de hekken sloeg en de ploeg op 5-8 liet terugkomen.

,,Bij Moorfielders maakte de jonge Luuk van Maurik zijn debuut. Hij deed dit voortreffelijk. Ik hoop dat hij dit seizoen vaker beschikbaar is", sloot Max Verkleij toch positief af.

advertentie