Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Vier op een rij voor DVO

26 mei 2019 om 10:28 Sport Finaleweken 2019

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accountor blijven winnen. De 22-25 zege op Dalto/Klaverblad Verzekeringen betekende de vierde zege op rij.

,,Wij mogen niet klagen'', opende Richard van Vloten. ,,Het was geen hoogstaande wedstrijd. Wij kwamen met 1-5 voor. Die marge wisten wij tot de rust van te houden: 7-12. Wij verzuimden definitief afstand te nemen. Dat kwam ook omdat de echte scherpte ontbrak. Dalto wiste twee keer tot een doelpunt terug te komen. Maar dan liepen wij weer snel uit naar twee, drie verschil. Uiteindelijk werd het met 22-25 een vrij simpele overwinning.''

,,Leuk was nog wel dat Tamara Brunt haar debuut maakte. Juist tegen haar oude club. Reden was dat Romy Teunissen moest werken en Janine van Schie al lange tijd geblesseerd is. Die vierde plek bij de vrouwen wordt afwisselend ingevuld door een speelster uit het tweede team.''

Door de overwinning is DVO verzekerd van de derde plaats. In theorie kan DVO nog de play-offs halen. Dan moet het de laatste wedstrijd tegen TOP met zeven doelpunten verschil winnen. ,,Wij willen in ieder geval het seizoen leuk afsluiten. Onze doelstelling is gehaald. Winnen van TOP met zeven punten verschil is heel pittig. Maar wij moeten maar eens kijken hoever wij komen. De druk ligt bij TOP. Die hebben in de zaal de finale niet gehaald. Dat zullen zij nu het op het veld wel willen doen. TOP zal zeker gemotiveerd zijn'', besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Chris van Haren, Robbe de Wit (op archief foto) en Koen van Roekel 5, Gertjan Meerkerk en Daniëlle Boadi 3, Saskia van der Zee 2, Roos Scherrenburg en Tamara Brunt 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie