Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Hockeyteams blijven goed presteren

Sport Finaleweken 2019

EDE De Edese hockeyteams wisten ook dit weekeinde weer goed resultaten te boeken.

De mannen wonnen, weliswaar wat moeizaam bij UHSC (Utrecht) met 1-2. De vrouwen hielden kampioenskandidaat Beuningen op 1-1.

De hockeymannen maakten het zichzelf bij UHSC erg moeilijk. De 1-2 zege kwam pas in de laatste minuut tot stand.

..Beide ploegen gaven elkaar veel kansen te scoren. Wij lieten veel te veel mogelijkheden liggen. Maar anderzijds hield onze doelman Tijmen Maakal een aantal ballen heel erg goed", opende Ede coach Bastiaan Bunnik.

Hij zag voor Ede Lennart Bakker (0-1) en Stijn Draaijer (1-2) scoren.

,,Stijn Draaijer (archieffoto) is tweede geworden op de topscorerlijst overgangsklasse. Na de winterstop is er meer dan uitstekend gepresteerd. Na 18 november werd er nog maar een keer bij Groningen (1-4) verloren. Maken we een ranglijst op van de tweede competitiehelft dan blijft alleen kampioen Were Di ons voor", aldus Bunnik.

Ede ziet na dit seizoen Lode Draaijer en Tom Westermeijer stoppen.

,,Zij gaan volgend seizoen wat anders doen. Maar komen zoals het er nu naar uitziet zeker weer terug. Alleen de termijn waarop is afwachten. Natuurlijk is Ede ook met spelers bezig. Maar voor mij is het belangrijkste dat de huidige ploeg dus vrijwel geheel blijft. In het seizoen 2019/2020 hoopt Ede en de selectie te profiteren van deze goede tweede competitiehelft", eindigt Bastiaan Bunnik.

Ede eindigt de competitie in de overgangsklasse op een knappe zesde plaats.

[VROUWEN] De Edese vrouwen groeien zo langzamerhand uit tot een ware plaag voor de kampioenskandidaten. Deze week moest koploper Beuningen op eigen veld een 1-1 gelijkspel aan Ede toestaan. Dat geeft de eerdere koploper GCHC (vorige week 2-1 winst Ede, Red) de mogelijkheid alsnog kampioen te worden.

,,Het was een spannende pot hockey die uiteindelijk onbeslist (1-1) bleef", opende Ede speelster Dymphe Laan.

De aanvangsfase was voor de thuisclub. Beiden ploegen speelden aanvallend hockey en durfden hoog druk te zetten.

,,Na een kwartier spelen kwam Ede op voorsprong. Een mooie aanval van Anneke van Dam wordt door haarzelf beloont met een doelpunt: 0-1.".

In de tweede helft liep het bij Ede iets minder.

,,Het werd wat slordig. Beuningen krijgt wat strafcorners die niet verzilverd worden. Ook komt Ede wegens een kaartenlast in ondertal te staan. Uit een klutsbal wordt het toch 1-1", sipte Laan.

Ede kreeg kansen en een door Shayenne Dechene veroverde strafcorner wordt door Beuningen maar ternauwernood gered.

,,Zondag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen GHBS (Groningen). Een mooie tweede seizoenshelft afsluiten", aldus Dymphe Laan.

Ede bezet in de eerste klasse de vijfde plaats.

advertentie