Afbeelding
Theo Beumer

Veel enthousiasme tijdens toertocht aangepast fietsen

22 juni 2019 om 11:35 Sport

EDE Handbikes, duofietsen en racerunners, ze waren en er allemaal. Een groep van dertig mensen met een beperking stonden zaterdagmorgen bij de Van der Knaaphal om mee te doen met de toertocht aangepast fietsen. De toertocht, in het kader van de side-events van het NK Wielrennen, bewees dat sport en bewegen en zeker ook fietsen voor iedereen bereikbaar is.

Buurtsportcoaches Marieke Pomp en Jasper van der Bijl van organisator Sportservice Ede waren zichtbaar tevreden. De toertocht kende verschillende afstanden, maar alle routes gingen door pareltjes van Ede en zelfs omliggende gemeenten. De racerunners legden 1 tot 5 kilometer af richting Hoekelum. De meeste duofietsers kozen voor de tocht door De Kraats. De meest fanatieke deelnemers namen de 46 kilometer lange tocht richting de Blauwe Kamer.

DUOFIETSEN De handbikers en racerunners gingen solo onderweg. De duofiets maakt het mogelijk dat mensen voor wie het onmogelijk is om zelfstandig te fietsen, denk bijvoorbeeld aan blinden of slechtzienden, toch mooie fietstochten te maken. Aan de start verschenen duofietsen van de Zonnebloem en Fietsmaatjes Gelderse Vallei.

Die laatste hoopt het aantal duofietsen te kunnen uitbreiden, bijvoorbeeld door bijdragen van deelnemers aan de Spinning Marathon op donderdag 27 juni in de Van der Knaaphal. Deelnemers aan die marathon betalen 10 euro per uur voor een spinningfiets. De opbrengst gaat naar het project Fietsmaatjes. Er kan gespind worden van 19.00 tot 23.00 uur. Aanmelden kan via info@sportservice-ede.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie