Afbeelding
Jelle van Beek

Inlineskater Marit van Beijnum sluit tevreden af

14 juli 2019 om 09:33 Sport

BENNEKOM Marit van Beijnum heeft op het WK Inline skaten in Barcelona een nieuw Nederlands record gereden.

Eip Janssen

Op de 100 meter boekte zij zaterdag een tijd van 10.514 seconden. Marit van Beijnum verbeterde daarmee haar oude nationale record (11.120) gereden op 7 juli 2018 in Arnhem fors.

,,In de eerste heat ging het op tijd met vier inlineskaters. Toen reed ik al 10.75 en door naar de beste zestien. In een knock-out systeem met vier skaters tegen elkaar ging alleen de winnaar door. Ik werd nipt tweede", kijkt de Bennekomse terug.

Eerder reed Marit van Beijnum de one lap. Daarin werd zij uiteindelijk vijftiende.

,,Ook die wedstrijd ging goed. Maar het plaatsingssysteem was gewijzigd. Niet de gereden tijd maar de plek in de serie bepaalde de volgorde. Anders had ik er meer uitgehaald", lachte Van Beijnum.

Ondanks dat zij een aantal dagen ziek was en meerdere onderdelen moest schrappen, is de nationale recordhoudster niet ontevreden.

,,Het feit dat ik op de valreep tijdens het WK alsnog heb kunnen rijden vergoed niet alles maar wel veel. Gezien mijn vorm en gereden tijden bleek wel dat de vormpiek aanwezig was", sluit Marit van Beijnum vanuit Barcelona af.

Komende zaterdag zal zij haar opwachting maken tijdens de skeelerronde van Otterlo.

Van Beijnum is een van de vrouwen die zal rijden om de bekende en geliefde Gouden Luctra Skeeler. De andere vijf vrouwen zijn: Jorien ter Mors, Joy Beune, Bianca Rooseboom, en de Canadezen Ivanie Blondin en Valerie Maltais.

Of Van Beijnum in dat sterke veld kans maakt is de grote vraag. Maar dat het mooie zaterdagavond wordt voor Bennekoms skeelertrots is zeker.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie