Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Blauw Geel '55 en Renswoude houden het op een gelijkspel

10 maart 2018 om 18:20 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Blauw Geel '55 en Renswoude sloten af op een 1-1 gelijkspel.

,,Natuurlijk wil elke trainer, dus ook ik graag winnen. Maar gezien het wedstrijdverloop lijkt een gelijkspel mij wel rechtvaardig", keek Blauw Geel'55 trainer David Wagensveld terug.

Hij zag zijn ploeg al binnen zeven minuten een 1-0 voorsprong nemen. ,,Een lange bal werd door Jeroen Berkhof met het hoofd verlengd. Het was Aziz Ballouk die koppend de doelman kansloos liet:1-0", had de trainer genoteerd.

Lang gebeurde erover en weer weinig. ,,Echte honderd procent kansen kwamen er niet. Dat gold overigens voor beide ploegen. Op slag van rust werd er bij ons matig verdedigend. Het was de lepe routinier Henk van Essen, die Renswoude op gelijke hoogte bracht: 1-1", had de trainer genoteerd.

In de tweede helft viel er voor de toeschouwers weinig meer te genieten. ,,Een paar kleine mogelijkheden over en weer. Eigenlijk hadden we de tweede helft misschien wel kunnen overslaan", grapte Wagensveld.

Blauw Geel bezet in de tweede klasse nu de vierde plaats. De ploeg verzamelde 30 punten uit 16 wedstrijden.

,,Ik ben over het verloop van deze competitie zeker niet ontevreden. Het is lastig ons te meten met bijvoorbeeld Veensche Boys en Scherpenzeel. Die hebben gewoon meer mogelijkheden. Nacompetitie voetbal is geen must maar wel mogelijk", besloot Wagensveld.

Zaterdag gaat Blauw Geel '55 op bezoek bij 'buurman' Lunteren. Een onvervalste gemeentelijke derby.