import

Van Gent Finaleweken: Fortissimo lijkt niet tegen druk te kunnen

10 maart 2018 om 18:22 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Fortissimo leed op bezoek bij het Garderense Veluwe Boys een 4-2 nederlaag.

,,Het lijkt erop dat mijn ploeg moeite heeft met het omgaan van druk. Ik had ze verteld dat de koplopers OVC'85 en Zeewolde (2-4, red) tegen elkaar moesten. Ongeacht de uitslag zouden we bij winst zowel op de ranglijst als in de strijd om de periodetitels goede zaken doen", opende Fortissimo trainer Paul Bremer.

Na een 1-0 (Thom van Doesburg) achterstand wist Jip van de Peppel de gelijkmaker aan te tekenen. ,,Dan komen we toch weer op 2-1 (Robin van Middendorp) achter, maar Adhem Kabet zorgde uit een corner van Jordi Vink dat de 2-2 in de tas zat", ging Bremer verder.

In de tweede helft zat Fortissimo beter in de wedstrijd. ,,De duels werden weer gewonnen. Er was gewoon meer beleving dan voor de rust. Roy Bijsterveld liet een goede mogelijkheid op de 2-3 liggen. Hij schoot naast", sipte de trainer.

Met nog ruim een half uur te spelen kwam de thuisclub via Jurgen Hoegen gelukkig op een 3-2 voorsprong. ,,Een hoge bal van de zijkant. Miscommunicatie tussen Dani Tanalepy en de voor de geblesseerde Dennis van Bruxvoort ingevallen Luciano van Ommeren. Beiden rekenden op elkaar. Na afloop gaf Dani aan dat het zijn fout was", hoorde Bremer.

De thuisclub maakte daarna met 4-2 (Van Doesburg) een einde aan de Edese illusies.

Fortissimo, dat nog steeds in de race is voor nacompetitie voetbal, bezet in de vierde klasse de derde plaats met 27 punten uit 13 wedstrijden. Twee minder dan het op de tweede plaats staande Zeewolde. Koploper OVC '85 is ondanks de nederlaag met 33 uit 12 wedstrijden voorlopig buiten bereik.