Van Gent Finaleweken: Kostbaar puntenverlies DTS Ede

10 maart 2018 om 21:34 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE DTS Ede leed kostbaar puntenverlies. Op eigen veld kwam het niet verder dan 1-1 tegen Woudenberg.

In eerste instantie leek er niets aan de hand. Haikaz Vervaart zette de thuisploeg halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Dezelfde Vervaart en Bram Holtman hadden kansen de marge te vergroten. ,,Woudenberg is niet bij onze goal geweest'', keek Jeroen Spies terug op de eerste helft.

In het tweede bedrijf kwam Woudenberg via een benutte strafschop van Joey Kooy op gelijke hoogte. ,,Een schandelijke pingel. Joël van Wijk gaf een lichte schouderduw'', oordeelde Spies.

De DTS trainer zag Woudenberg nog de kans op 1-2 missen. ,,In de laatste minuut hadden wij de 2-1 moeten maken. De keeper lag al op de grond. Maar invaller Jeroen Cramer mikte recht op de doelman. Gek genoeg lopen wij op een paar concurrenten een punt uit. Maar dit hadden er gewoon drie moeten zijn'', sloot een balende Jeroen Spies af.

DTS Ede, waar Jesse Buikema zijn honderdste wedstrijd speelde, staat nu in puntentotaal gelijk met koploper DUNO, maar heeft wel drie wedstrijden meer gespeeld. Zaterdag wacht de uitwedstrijd bij Sliedrecht, de nummer zes op de ranglijst.