Van Gent Finaleweken: Mooie revanche sterk FC Jeugd

11 maart 2018 om 16:22 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE FC Jeugd boekte bij Saestum (Zeist) een mooie 2-4 zege.

,,Een duidelijke revanche voor de 1-8 nederlaag op eigen veld. Er stond een sterk FC Jeugd collectief dat wist wat er op het spel stond. Misschien een minuut of tien na rust stonden we onder druk. Maar zeker tachtig minuten de bovenliggende partij", keek FC Jeugdtrainer André Hagen tevreden terug.

Het compact spelende FC Jeugd liet de thuisclub komen en schakelde snel. Dat leverde via Ilker Öztürk een 0-1 voorsprong op. De aanval werd prima opgezet door Hakan Yilmaz.

,,Na ruim een half uur werd het 0-2 door Mustafa Tirgil na een mooie aanval. Hoewel alle doelpunten belangrijk zijn was de derde wel van een schoonheid. Rechtsback Ilkan Tomruk pakte de bal op en vanaf zeker vijfenveertig meter kogelde hij de bal achter de Zeister doelman", glunderde Hagen.

In de tweede helft was bij FC Jeugd de concentratie even wat minder. De thuisclub verkleinde de achterstand naar 1-3.

,,Daarna gaven we weer gas. Het was Sergen Tomruk die een actie van Khalid Oulad Ahmed afrondde. De 2-4 was niet meer van belang", meende Hagen.

FC Jeugd grijpt net naast de tweede periode. ,,Dat is jammer. Maar we doen om de plaatsen twee tot en met vier nog goed mee. Ik verwacht dat die nacompetitie gaan opleveren", keek de trainer vast vooruit.

Zondag ontvangt FC Jeugd het Utrechts Zwaluwen'11. ,,Ook daar hebben we nog een appeltje mee te schillen. De heenwedstrijd werd met 4-2 verloren", besloot Hagen.