Thea Nederveen

Van Gent Finaleweken: Topscorer Sarah Driessen bezorgt Edese hockeysters winst

11 maart 2018 om 19:09 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE De Edese hockeyvrouwen (foto) versloeg het bezoekende Bully met 7-1.

,,Dat moest ook wel. We hadden wat recht te zetten. De eerste wedstrijd werd na 1-1 met shoot-outs verloren. Ede was niet compleet. Maar de A1 meisjes Allisha de Bock en Naomi Wensink hielpen ons. Sophie Craanen (herstellende na een knieoperatie), Sarah Hogendijk (rugblessure) en Floor Buikema (ziek) waren afwezig", lichtte aanvoerder Dymphe Laan toe.

De wedstrijd begon wat rommelig. ,,Tactisch stonden wij goed. Maar de bal werd te snel ingeleverd. Pas na een minuut of twintig werd dat beter. Dat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Een backhand van Sarah Driessen kwam bij mij en ik kon intikken", glunderde Laan.

Sarah Driessen zorgde op aangeven van Dymphe Laan voor de 2-0 ruststand.

In de tweede helft een herboren Ede. ,, Wij vonden elkaar gemakkelijk. Dat leverde ook doelpunten op. De 3-0 (Sarah Driessen) op aangeven van Carina Snijders Blok. Sarah kapte de keepster uit en kon de bal hard in het goal slaan. Zij maakte ook de 4-0, dit keer na aangeven van Anneke van Dam", had Laan laten noteren.

De 5-0 werd gescoorde door Meike Verhoef op aangeven van Allisha de Bock. Daarna profiteerde Bully even van een onnauwkeurigheid aan Edese zijde: 5-1.

Keeper Alieck Keilman leek de bal eerst goed te keren. Maar de bal kon worden binnen getikt. Op aangeven van Meike Verhoef scoorde weer Sarah Driessen: 6-1.

,,Het zal niet verbazen dat Sarah Driessen ook voor de 7-1 zorgde. Zij schoot op doel maar de bal belandde bij Emma van de Kuit. Zij wist niet te scoren waarna Sarah Driessen het zelf maar deed. Haar vijfde doelpunt", besloot Laan tevreden.

Ede neemt in de eerste klasse de vijfde plaats in. Vrijdagavond gaat Ede op bezoek bij het Apeldoornse Ares. Een bekerwedstrijd. Zondag staat de verre uitwedstrijd bij GCHC (Groningen) op het (reis) menu.