Van Gent Finaleweken: Hockeymannen verliezen van Houten

12 maart 2018 om 09:25 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE De hockeymannen verloren met 3-4 van promotie concurrent Houten.

De Edenaren nemen in de eerste klasse nog wel de  derde plaats, goed voor promotie naar de overgangsklasse in. Maar virtueel staat Upward er nu beter voor.

Ede begon sterk aan de wedstrijd, waarin met een hoog baltempo heel gecontroleerd werd gespeeld. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in de 1-0 voor de thuisclub. Nadat Sem Draaijer de cirkel binnenkwam en kon voorgeven met zijn backhand, kon Lennart Bakker tot scoren komen.

,,Daarna kwamen wij in een goede flow en bleven wij op zoek gaan naar de 2-0 om onze voorsprong uit te bouwen. Echter, dit wilde maar niet lukken door het compacte verdedigen van Houten in en rond de eigen cirkel", keek Kaj van der Molen terug.

De tweede helft begon rommelig. Ede had moeiten met de vele hoge ballen van Houten, waardoor de gasten een aantal kansen kregen. Halverwege de tweede helft scoorde Houten door een doorgeschoten hoge bal de 1-1. Kort daarna viel ook de 1-2 na een soortgelijke aanval.

,,Gelukkig wisten we op gelijke hoogte te komen door een goede strafcorner van Stijn Draaijer: 2-2. Houten kreeg in hun aanval een uiterst discutabele strafcorner na een vermeende duw. Na overleg tussen de scheidsrechters besloten zij wonderbaarlijk genoeg toch de strafcorner toe te kennen. Deze werd binnen geschoten: 2-3", baalde Van der Molen.

Niet veel later had Houten een aanval en in een 1-op-1 situatie tussen de speler en keeper Diederik van Schooten kende de scheidsrechter een strafbal toe. ,,Deze strafbal was nog meer voor discussie vatbaar dan de daarvoor gegeven strafcorner. Ook hier werd weer lang overleg tussen de scheidsrechters. maar de strafbal ging door: 2-4", zag de Ede speler.

Vijf minuten kwam Ede door een strafcorner van Stijn Draaijer nog dichtbij: 3-4.

,,Maar er was te weinig tijd de strijd nog te kantelen", besloot een teleurgestelde Kaj van der Molen.